Kommune og genbrugsstation undersøger, om kasserede valgplakater kan genbruges

Københavns Kommune og Amager Ressourcecenter er gået sammen med flere forskellige firmaer i et nyt forsøg, der skal undersøge muligheden for at genanvende brugte valgplakater.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Valgkampen er ovre. 

Og det betyder, at de politiske kandidater nu skal tage valgplakaterne, som har præget bybilledet de seneste tre uger, ned.

For at sikre at valgplakaterne bliver sorteret korrekt og genanvendt, har Københavns Kommune taget initiativ til et nyt projekt. Det fortæller Tanja Kofoed, der er udbud- og afsætningskonsulent i Amager Ressourcecenter (ARC).

- Lige nu kommer der rigtigt mange valgplakater af den samme type plast, så det er en god mængde, som man kan gøre noget specielt med, i stedet for at det bliver blandet sammen med en masse andre plasttyper, siger hun til TV 2 Lorry.

Københavns Kommune har i et samarbejde med ARC derfor opstillet 27 midlertidige containere på ARCs i alt ni genbrugsstationer, som udelukkede skal benyttes til at indsamle valgplakaterne og genanvende dem i et lukket kredsløb.

- De her valgplakater, det er nogle, hvor der er printet direkte på pladen. Det kan man bedre genanvende, end hvis det for eksempel er papir, som dækker hele pladen, siger Tanja Kofoed.

Projektet er en ny forsøgsordning, som gennemføres i et samarbejde mellem Københavns Kommune, ARC, affaldsvirksomheden Ragn Sells A/S, HL Print og Relife Studio.

Valgplakaterne kan eksempelvis blive til en lampe.
Valgplakaterne kan eksempelvis blive til en lampe.
Foto: TV2 Lorry

Det er dog stadig de politiske kandidaters ansvar at tage deres plakater ned og aflevere dem på genbrugsstationen. 

Det skal de gøre senest otte dage efter valgdagen. Herefter nedtager Teknik- og Miljøforvaltningen plakaterne på partiernes regning. 

Efter kommunalvalget i 2017 nedtog Københavns Kommune 905 efterladte valgplakater.

Tanja Kofoed kommer også med et godt råd til, hvad man skal være opmærksom på til næste valgkamp.

- Hvad er det for nogle valgplakater, der kan genanvendes? Og hvad er det for nogle, der ikke er så gode at vælge, når man skal købe sine valgplakater.

Containerne står på genbrugsstationerne frem til den 2. december.

_

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

Vis mere