Kriminaliteten blandt unge er faldet under covid-19

Stik imod forventning er ungdomskriminaliteten faldet under Covid-19-krisen. Sådan lyder meldingen fra SSP i København.

I disse coronatider kunne man tro, at de unge keder sig, og flere derfor vælter rundt på gaderne og laver ballade.

Men det forholder sig faktisk modsat. Kriminaliteten er faldet under coronakrisen, lyder det fra SPP København, der er det tværfaglige samarbejde mellem skolerne, de sociale myndigheder og politiet, som er sat i verden for at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.

quote De unge keder sig så gudsjammerligt. Det er også derfor, at det er så vigtigt, at lave noget sund fritidspædagogik til dem online

Tore Nissen, musikmedarbejder, Klubtorama

- Det er gået forbløffende godt. Der har været meget roligt i byen og de unge har forstået budskabet om at vi skal holde afstand, tage hensyn til hinanden og udvise samfundssind. Der har været meget få tilfælde, hvor der har været behov for at politiet har måtte træde til, siger SSP Københavns sekretariatetsleder, Riad Tolba til TV 2 Lorry.

Og sådan skulle det gerne blive ved med at være, mener han. Selvom fritids- og ungdomsklubberne er lukkede for tiden, og trommesættet står ensom og forladt i musiklokalet, er det derfor vigtigt, at klubberne forsøger at give børn og unge nogle digitale tilbud. 

Online musikundervisning

Fritidsklubben Klubtorama i Brønshøj-Husum er et af de steder, som prøver at nå de unge, selvom de i øjeblikket ikke rent fysisk kommer i klubben, som er en del af fritidscenteret FCBH.

I fritidscenterets klubber bliver der i øjeblikket lavet masser af forskellige onlineaktiviter med alt fra skatertricks, gaming, quizzer og musikundervisning over messenger.

Musikmedarbejder Tore Nissen tilbyder online-undervisning i klaver og har også en beatskole for et par unge, der sidder og programmerer beats på deres pc eller laptop.

- De unge keder sig så gudsjammerligt. Det er også derfor, at det er så vigtigt, at lave noget sund fritidspædagogik til dem online. Nu kommer de så bare ikke ind af døren, så må vi være omstillingsparate til at møde dem der, hvor de er. Vi prøver at fange dem på deres telefon og de sociale medier. Og vores opsøgende medarbejdere er stadig på arbejde og møder de unge i bydelen, hvor de færdes, siger Tore Nissen, da vi møder ham i Klubtoramas musikkælder i Brønshøj.

SSP vil samle de gode tilbud

Ifølge SSP København er det vigtigt, at klubberne gør alt hvad de kan, for at nå de unge og på den måde være med til at holde kriminaliteten nede.

- I SSP vil vi rigtig gerne hjælpe de unge med at overholde myndighedernes anvisninger om at holde afstand for at undgå smittespredning, og samtidig hjælpe dem til at lave nogle sjove og sociale aktiviteter. Vi ved, at mange unge, som normalt går i klub eller til fodbold med vennerne, nu har rigtig meget tid, og flere er måske også begyndt at kede sig. Derfor laver vi et overblik over tilbuddene, og derfor opfordrer vi unge som forældre, der kender til sjove aktiviteter, man kan lave på afstand, til at dele dem med os, siger Riad Tolba.

SSP København vil også via Facebook opfordre børn, unge og voksne til at dele gode ideer til aktiviteter, man kan lave hver for sig.

Spørg Os - Afstemning

_