Nu får det en ny chance: Historisk værtshus genåbner

Det historiske værtshus Pinden var kendt for at være Dirch Passers stamsted. Nu genopstår det i - næsten – original stand.

Da det gamle værtshus Pinden på Reventlowsgade i København drejede nøglen om i 2021, betød det samtidig et farvel til mere end 100 års historie med pilsneren og røverhistorierne i centrum.

Værtshuset, der især var kendt som stamsted for store kulturpersonligheder som Dirch Passer og Betty Nansen, blev med ét blev slukket og pakket væk.

Bygningen var solgt, og ejerne ville istandsætte det hele. Og dermed sige farvel til de høje, malede paneler, de gamle vægdekorationer og lugten af 1907, hvor værtshuset slog dørene op tæt på Københavns Hovedbanegård.

Men her slutter historien – ganske overraskende – ikke.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Pinden i februar 2021 - før værtshuset lukkede første gang.
Pinden i februar 2021 - før værtshuset lukkede første gang.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Torsdag genåbner værtshuset nemlig efter flere års nedlukning.

Det oplyser Grand Joanne, der ejer hele ejendommen, i en pressemeddelelse.

- Vi har gjort alt for at føre historien videre med respekt og værdighed. Vi har talt med historikere, stamgæster og dem, som bor i kvarteret.

- Det er kulturarv og kulturhistorie, vi forvalter her. Vi kender alle dem, som har siddet derinde, siger Steffen Juul Dalby, kommerciel chef hos Grand Joanne, til TV 2 Kosmopol.

Der er dog ét men. For selvom genåbningen, ifølge ejerne, er gjort med største respekt for de historiske rammer, vil kendere af værtshuset dog skulle se sig om, før de drejer mod baren.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Du går glip af noget her! 😊

Afstemningen kræver et ja til cookies.
Så man kun kan stemme én gang om ugen.
Vær med ved at klikke på boksen her:
Tillad alle cookies

Meget er det samme - men lidt har ændret sig

Den har nemlig flyttet sig. Desuden er lokalet blevet mindre, så der i dag er plads til 35 gæster mod 50 gæster tidligere. Men ellers har man forsøgt at føre lokalet tilbage til original stand. Et ”Pinden anno 2024”, som Steffen Juul Dalby forklarer.

- Nu står vi i dag med Pinden anno 2024, som på nogle måder ligner sig selv.

- Når man træder ind, så er det ikke det samme. Men der er en følelse af, at det er noget, som har været. Jeg bilder mig ind, at det emmer af den originale følelse til en vis grad, siger Steffen Juul Dalby og tilføjer:

- Der dufter meget nymalet lige nu – men det forsvinder på sigt.

De originale rombeformede udskæringer i panelerne er igen på plads i lokalet, hvor også baren, billederne og en del andet inventar er originalt.

pinden_anno_2024
Foto: Grand Joanne

"Pinden har sit eget liv"

Pinden skal drives som en selvstændig enhed, og derfor bliver der ikke tale om en hotelbar eller en kulisse, der skal tiltrække et særligt klientel til det nye hotel Grand Joanne.

- Pinden har sit eget liv – og det bliver drevet selvstændigt uden tilknytning til hotellet. Alle er velkomne, og vi håber at alle, som har haft en holdning – også dem, som måske ikke synes, at det var den bedste idé at genåbne – kommer forbi og danner deres eget indtryk, siger Steffen Juul Dalby.

I dag, torsdag, åbner Pinden med åbningstilbuddet 25 kroner for en øl og 50 kroner for et glas vin.

pinden_anno2024_udenfor
Foto: Grand Joanne

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik