Pant for pant: Nyt hjemløseprojekt hjælper dig af med flaskerne

Nyt hjemløseprojekt gør på en enkel og konkret måde en stor forskel.

- For mig er Pant for Pant, det samme som at have et liv igen.

Ordene kommer fra Henrik Pedersen, der er en af de første medarbejdere i projektet Pant for Pant. Et nyt tiltag under hjemløseorganisationen Hus Forbi, hvor tidligere udsatte hjælper virksomheder og private af med deres pantflasker mod at indløse panten.

- Jeg føler, at jeg har et livsgrundlag og nogle sikre og trygge rammer, som jeg kan være i, fortæller Henrik Pedersen, da TV 2 Lorry er taget med ud på hans indsamlingsrunde. 

Denne dag går turen forbi reklamevirksomheden Advice på Vesterbro i København. 

- Jeg har selv været hjemløs en gang og jeg lever et liv som social udsat, så det her betyder, at jeg har noget at stå op til om morgenen, siger Henrik Pedersen, imens han slæber store sække med tomme flasker ud til bilen. 

Og det er også det, der er hele pointen med projektet. 

- Pant for Pant betyder simpelthen at udsatte, sårbare eller personer med et krøllet CV kan komme ind på arbejdsmarkedet med et rigtig job, siger Roy Bruhn-Petersen, Projektleder på Pant for Pant. 

Det er ofte store mængder at pant, projektets medarbejdere indsamler.
Det er ofte store mængder at pant, projektets medarbejdere indsamler.
Foto: Pant for Pant

Forretningsmodellen er, at virksomheder og private donerer flasker og dåser med pant til Pant for Pant, som derefter afhenter og indløser produkterne. 

- Vi har et behov som virksomhed ved at få samlet noget pant sammen, og at vi så samtidig kan bidrage med en lillebitte smule, det synes vi er en rigtig god idé, siger Ralf Lodberg, der er direktør i Advice. 

Faktisk er reklamedirektøren lidt imponeret af folkene bag pantprojektet. 

- Jeg synes, det er ekstremt positivt, at man ser selv nogle af de svage grupper i samfundet, faktisk være enormt idérige og udvikle innovative løsninger.  

Og hvis man selv har fået lyst til at benytte Pant for Pant, kan man kontakte projektet via denne mail eller se mere på deres facebookside her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik