Politikere i samråd: Nu skal løsningen på manglende køreprøver findes

Der er fortsat stor frustration hos kørelærere på grund af meget lange ventetider på køreprøver. Onsdag blev det drøftet i Folketingets transportudvalg, hvordan man kan komme problemet til livs.

Hvis du er ved at tage kørekort og bor i hovedstadsområdet, skal du nok væbne dig med en god portion tålmodighed. 

Gennem de seneste år har der været mangel på køreprøver, særligt i København, og problematikken er fortsat uændret, selvom Færdselsstyrelsen i efteråret 2021 overtog opgaven med at udbyde køreprøver fra politiet.

quote Hvis man var en virksomhed, så ville man finde nogle flere medarbejdere.

Jens Meilvang, næstformand Transportudvalget, Liberal Alliance

Problematikken omkring manglen på køreprøver er netop blevet drøftet onsdag eftermiddag på et samråd i Folketingets transportudvalg. Her bad transportudvalget transportminister Thomas Danielsen (V) redegøre for, hvad han agter at gøre for at komme problematikken omkring mangel på køreprøver til livs.

Giv dem en gulerod

Mens ministeren er enig i, at der er tale om en alvorlig problematik, understregede han på samrådet, at der ikke er nogen nem løsning på sagen. Og at det kommer til at kræve et stærkt samarbejde mellem Færdselsstyrelsen, kommunerne, transportordførerne samt kørelærerne at komme manglen til livs.

Det oplyser næstformand for Transportudvalget Jens Meilvang (LA), som var med på samrådet. Han mener, at der en række konkrete tiltag, man bør se på, for at fremskynde processen.

- Der er et kæmpe behov for køreprøver, og man tager gebyrer for sådan en køreprøve, så jeg mener, at man skal få nogle af de nuværende køresagkyndige til at tage nogle flere og så give dem en gulerod for det. I princippet er der ikke økonomi til det, men fordi det er gebyrfinansieret, burde der være penge til det, siger Jens Meilvang.

Flyt ressourcerne

- Hvis man var en virksomhed, så ville man finde nogle flere medarbejdere. Når man har en pukkel, så flytter man ressourcer derover, hvor puklen er. I det her tilfælde kunne det være at få nogle eksterne til at komme ind, for eksempel nogle tidligere køresagkyndige. Det kunne også være nogle ansatte, der fik frataget nogle administrative opgaver, så de i stedet kunne være køresagkyndige.

Han kalder situationen forfærdelig frustrerende.

- Og det er alle enige om. Så det er bare med at få fundet nogle løsninger, både på den lange og den korte bange, siger næstformanden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik