Politikere raser: Forening bremser ny fodboldbane på Nørrebro

Danmarks Naturfredningsforening har benyttet en særlig klageret til at bremse opførelsen af en ny fodboldbane i Nørrebroparken på Nørrebro. Skørt og helt uforståeligt, lyder det nu fra flere politikere.

Københavns Borgerrepræsentation besluttede i februar, at en ny kunstgræsbane skulle opføres i Nørrebroparken på Nørrebro.

Men nu har Danmarks Naturfredningsforening benyttet en særlig klageret til at klage over opførelsen. Klagen har opsættende virkning, hvilket betyder, at opførelsen skal udsættes, indtil klagen er behandlet.

quote Der er ikke noget sted i København, hvor der nok er mere brug for fodboldbaner end lige præcis Nørrebro. Der er to fodboldbaner til 80.000 mennesker

Jens-Kristian Lütken

Det får nu flere politikere helt op i det røde felt. 

Det er helt skørt det her

- Jeg synes det er fuldstændig skørt det her. Der er ikke noget sted, der er længere væk fra vild natur end Nørrebroparken, så jeg synes faktisk, at Danmarks Naturfredningsforening misbruger deres privilegerede klageret ved det her, siger Jens-Kristian Lütken, gruppeformand for Venstre i København, til TV 2 Lorry.

Og forargelsen deles på den anden side af bordet hos Socialdemokraterne.

- Jeg er helt vildt rystet over, at Danmarks Naturfredningsforening - her på Indre Nørrebro, hvor folk har så stort et behov for at komme til fodbold, vægter en græsplæne over børn og unge, siger politisk ordfører for Socialdemokratiet i København, Jonas Bjørn Jensen, til TV 2 Lorry.

Begge politikere udtrykker et stort behov for flere fodboldbaner på Nørrebro.

- Nørrebros største fodboldklub, Nørrebro United, har lige nu mellem 200 og 300 børn på venteliste til at komme til at spille fodbold. Jeg synes ikke, vi kan være det bekendt, og jeg synes ikke, at Danmarks Naturfredningsforening kan være det bekendt, forklarer Jonas Bjørn Jensen.

To fodboldbaner til 80.000 mennesker

Hos Venstre deler gruppeformanden den holdning.

- Der er ikke noget sted i København, hvor der nok er mere brug for fodboldbaner end lige præcis Nørrebro. Der er to fodboldbaner til 80.000 mennesker, fortæller Jens-Kristian Lütken.


Anderledes ser man altså på det i Danmarks Naturfredningsforening, hvor man tværtimod vægter, at der er få grønne arealer på Nørrebro, som det er vigtigt at bevare.

Brug for grønne arealer

-  Nørrebro er den bydel i København, som er dårligst forsynet med grønne arealer. Der er cirka 2,5 kvadratmeter per indbygger, fortæller næstformanden i Danmarks Naturfredningsforening København, Ole Damsgaard, til TV 2 Lorry.

Og den holdning står han faktisk ikke alene med. Det skabte nemlig mange diskussioner, da Københavns Borgerrepræsentation tidligere på året besluttede at opføre fodboldbanen. 

Beslutning deler vandene i bydelen

På den ene side ærgrede mange borgere i bydelen sig over udsigten til at "miste" en del af parken. På den anden side var medlemmerne af den lokale fodboldklub begejstrede over udsigten til flere baner, kunne TV 2 Lorry dengang skrive om.

- Vi er bekymrede for, hvor de mennesker, som plejer at sidde på græsplænerne, skal gå hen, hvis de her baner bliver anlagt, sagde Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg, til TV 2 Lorry.

- Der er ikke ret mange, der har parceller på Nørrebro, så vi er ret afhængige af at have de her parker, som vi kan bruge.

Omvendt mener den lokale fodboldklub, Nørrebro United, at banerne er til stor gavn. Klubben spiller ifølge dem selv en stor rolle for idrætsfælleskabet på Nørrebro.

Den endelige beslutning om fodboldbanen kommer an på Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse.

I mellemtiden kan du læse alt om, hvad de forskellige politikere på Nørrebro mener ved at gå ind på vores store valgsite frem mod kommunalvalget.


_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik