Politisk støtte smuldrer for Frank Jensen: "Jeg er faktisk virkelig rystet"

Overborgmester rammes af nye beskyldninger om krænkelser. Flere partier vil ikke love støtte til Frank Jensen.

Flere partier på Københavns Rådhus kan ikke love deres støtte til overborgmester Frank Jensen (S) efter nye beskyldninger om grænseoverskridende opførsel over for kvinder.

Det siger blandt andre socialborgmester Mie Nyegaard (R).

- Jeg er faktisk virkelig rystet. Jeg ville have håbet, at man havde lært lektien efter julefrokosten i 2011, så jeg er faktisk ret rystet, siger hun.

SF, Enhedslisten og Alternativet kalder på baggrund af Jyllands-Postens beskrivelse samstemmende Frank Jensens opførsel "uacceptabel".

To kvinder står lørdag i Jyllands-Posten frem med fortællinger om grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren, der før har været i søgelyset.

Frank Jensen, der er næstformand i Socialdemokratiet, har undskyldt, hvis kvinderne har "følt" sig krænket. Han mener, det er vigtigt at tale åbent om tingene, men har afvist at stille op til interview.

Mie Nyegaard vil ikke kommentere den del.

- Jeg tror, at når jeg siger, at man skal have en oprigtig undskyldning, så har jeg sagt, hvad jeg mener om den sag, siger hun.

Hun vil arbejde for at få et møde i stand, hvor gruppeformændene og borgmestrene kan tale om det.

De tre Frank Jensen-sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte. Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.

Hun afviser at svare på, om De Radikale fortsat støtter Frank Jensen og vil pege på ham som overborgmester efter valget i 2021.

SF vil heller ikke tage stilling til, hvem de peger på på nuværende tidspunkt ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Det her er helt uacceptabelt, man skal kunne gå trygt på arbejde i Københavns Kommune - både som medarbejder og som politiker.

- Jeg er enormt overrasket over, at den her opførsel ser ud til at være fortsat. Jeg troede virkelig, at han havde lært noget af julefrokostsagen i 2011, siger hun.

Enhedslistens gruppeformand, Karina Vestergård Madsen, minder om, at meget kan ske under en konstituering efter valgnatten, men at det er Socialdemokratiet, der vælger partiets spidskandidat.

- Det er en helt uacceptabel opførsel og et ekstremt udtryk for magtmisbrug fra Frank Jensens side.

- Det er min og Enhedslistens forventning, at Socialdemokratiet kommer på banen nu. Det er dem, der har valgt Frank Jensen som deres overborgmester, siger hun.

quote Jeg vil gerne undersøge nogle ting og se, om der ikke kommer en rigtig undskyldning på et tidspunkt.

Mia Nyegaard, socialborgmester, Rad.V

Både SF, De Radikale og Enhedslisten håber på en "rigtig undskyldning".

Alternativet mener, at det er tydeligt, at der er er brug for et opgør med en "kultur, hvor magtmisbrug og seksuelt krænkende adfærd ikke har nogen synderlig konsekvens for krænkeren, men stor konsekvens for ofrene".

- Som overborgmester i København har man naturligvis et ekstra ansvar for at behandle alle med respekt og omtanke. De omtalte episoder er helt uacceptable, skriver kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en kommentar.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik