Sådan skal Københavns forurenede jord fjernes: Med strøm

Københavns Kommune forsøger sammen med blandt andre Københavns Universitet at fjerne forurenet slam ved at sende elektrisk strøm gennem det.

At rense forurenet jord med strøm.

Det er, hvad Københavns Kommune i øjeblikket forsøger sammen med blandt andre Københavns Universitet.

Indtil videre er det lykkedes at fjerne forurenet slam fra Fæstningskanalen, der løber ud i Utterslev Mose, og flyttet det ud i nogle containere i Nordhavn.

Der vil det nu blive undersøgt, om elektrisk strøm kan fjerne forureningen helt ved at sende elektrisk strøm gennem det.

- Det, der er interessant at se, er, at formålet er at fjerne de kemiske stoffer, så de bliver omdannet til CO2 og vand, så vi har noget ugiftigt tilbage.

- Men det, vi har en mistanke om, er, at der også vil dannes en masse nedbrydningsprodukter, som egentlig kan være mere giftige, end de stoffer, der findes i slammet, siger Jan Christensen, der er professor for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, til TV 2 Lorry.

1,6 millioner tons forurenet jord årligt

Københavns Kommune håndterer hvert år omkring 1,6 millioner tons forurenet jord. Derfor vil det være en stor fordel, at det nuværende forsøg lykkes.

- Så hvis man kunne oprense slammet og endda gøre det ude i Fæstningskanalen eller i Søerne, så vil det være stærkt at foretrække, siger Jan Christensen.

Københavns Kommune regner med, at man har de endelige resultater fra forsøget om cirka et år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik