I askebægret i opgangen til kontorerne ligger stadig skodder, og i et lille rum i den tomme medarbejderkantine ligger stadig de kassettebånd, som medarbejderne kunne høre til firmafesterne.
Mange har set det store amerikansk-inspirerede el- og varmeværk på Nordhavnen, når de er kørt forbi.
Men siden 2009, hvor de sidste faste medarbejdere forlod stedet, er det de færreste, der har fået lov at komme indenfor, for værket fungerer stadig som et spidslastanlæg og er derfor i drift for energiselskabet Ørsted. Men indeni er der stadig minder om de 200 medarbejdere, der havde deres daglige gang på værket frem til 1985, hvor man som nogle af de første skiftede fra at bruge kul som brændsel til naturgas.
- Svanemølleværket blev opført i perioden 1947 til 1952 og er tegnet af arkitekten Louis Hygum, og de er endnu et i rækken af værker, der skal hjælpe den stigende befolkning i København med at få lys og varme, fortæller Stefanie Høy Brink, der er museumsinspektør på Københavns Museum.
Vi har fået lov at kigge indenfor i den imponerende bygning, der lige nu venter på at få sin skæbne afgjort. På sigt er det planen, at energiselskabet Ørsted skal overdrage Svanemølleværket til By & Havn, der så skal undersøge, om bygningen kan bruges til fremover at huse Danmarks Tekniske Museum.
Kender du til en tidslomme i TV 2 Kosmopols sendeområde?
Kender du et sted, hvor tiden også har stået stille i årtier? Et sted her i TV 2 Kosmopols sendeområde. Et sted, hvor det kan være svært at få adgang, eller som måske er så godt gemt, at forbipasserende aldrig ville finde det? Så giv os et tip på mailadressen cada@tv2kosmopol.dk.