Ung mand dræbt i skyderi i Brønshøj

En 22-årig mand er blevet dræbt af skud i Brønshøj. Politiet er massivt til stede i området og indsætter torsdag en mobil politistation.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering klokken 20.40:
Københavns Politi oplyser, at de har udvidet den eksisterende visitationszone i det nordvestlige København, så den nu også gælder området, hvor onsdagens skyderi fandt sted. Samtidig er der oprettet en ny visitationszone i Rødovre.

En 22-årig mand er blevet dræbt i et skyderi onsdag eftermiddag i Brønshøj-bydelen Husum i København på Åfløjen, som er en sidegade til Frederikssundsvej.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelese.

- Vi formoder, at skyderiet er en del af en verserende konflikt, men efterforsker som altid bredt og udelukker ikke noget, siger fungerende politiinspektør Mads Helios.

De pårørende er underrettet.

En person anholdt

Københavns Politi oplyser onsdag aften til TV 2 Lorry, at de har foretaget en anholdelse af een person. Man er nu ved at undersøge, om den anholdte har relation til skuddrabet.

- Vi har en anholdt i sagen lige nu. Hvorvidt han har en relation til sagen, det er vi ved at undersøge i skrivende stund, siger fungerende politiinspektør Mads Helios.

Politiinspektør fortæller, at det er fortidligt at sige noget om, hvor konkret mistanken mod den anholdte er på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Udvider visitationszone og opretter nye

Københavns Politi oplyser onsdag aften, at de har udvidet en allerede eksisterende visitationszone i det nordvestlige København, så den nu også omfatter Åfløjen, hvor dagens skuddrab fandt sted.

Samtidig etablerer politiet en ny visitationszone på Amagerbro i området omkring Lergravsparken og Holmbladsgade.

Den nu udvidede visitationszone i det nordvestlige København.
Den nu udvidede visitationszone i det nordvestlige København.
Foto: Københavns Politi

Mulig konflikt med Rødovre-gruppering

Københavns Vestegns Politi annoncerer nærmest samtidig, at der nu også er foranstaltet en visitationszone i Rødovre-området.

- Visitationszonen er indført, fordi politiet vurderer, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger, som holder til henholdsvis i Husum og i en del af Rødovre, skriver Københavns Vestegns Politi på sin hjemmeside.

I visitationszoner gælder særlige regler for politiets beføjelser. Blandt andet må betjente kropsvisitere og ransage biler.

En ny visitationszone i Rødovre.
En ny visitationszone i Rødovre.
Foto: Københavns Vestegns Politi

Bil med skudhuller

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.55.

- Vi er rykket massivt ud til en anmeldelse om et skyderi og kan verificere, at der også er sket et skyderi. En person er ramt, udtalte vagtchef Henrik Svejstrup til TV 2 Lorry omkring klokken 14.30.

- Vi er fortsat til stede på Åfløjen, hvor et område er afspærret, og vi vil være der en rum tid endnu for at foretage kriminaltekniske undersøgelser, skriver Københavns Politi på Twitter klokken 15.20.

Politiet var massivt til stede med flere patruljebiler og ambulance. 

Fotos fra stedet viser en bil med mindst fire skudhuller og en anden bil i brand ikke langt fra stedet.

- Politiet kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem skyderiet og en bilafbrænding ud for Klausdalsbrovej 308 i Herlev umiddelbart efter skyderiet, skriver politiet.

Indsætter mobil politistation

Københavns Politi oplyser, at de nu vil indsætte en mobil politistation på Åfløjen, hvor skyderiet altså skete.

Torsdag mellem klokken 10 og 14 kan borgere komme forbi til en snak, skriver politiet.

Ifølge Ekstra Bladet blev der sendt op mod 15 politibiler til stedet. En beboer i området, der ikke ønsker sit navn frem, oplyser til avisen, at der er mindst 20 politibiler til stede ved Husum Torv.

Politiet afspærrede i forbindelse med efterforskningen Frederikssundsvej fra Motorring 3 i retning mod Husum Torv.

Dele af afspærringen ophævede de klokken 17.10.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Skyderi på Åfløjen i Husum onsdag eftermiddag.
Skyderi på Åfløjen i Husum onsdag eftermiddag.
Foto: Presse-fotos.dk

Sket i område med nylige skudepisoder

Skyderiet er sket nær det område, som politiet i forvejen har vurderet til at være særligt udsat for blodige handlinger i det fri.

4. april indførte Københavns Politi en visitationszone i blandt andet Husum efter tre skudepisoder og en forsætlig påkørsel, som kostede en ung mand livet. Den har politiet altså nu udvidet, så den også omfatter området omkring Åfløjen.

Påkørslen, der skete på et stisystem ved Vestvolden i Husum, gik ud over en 24-årig mand. Han blev senere fundet død i sin lejlighed i Søborg.

Indgrebet blev af chefpolitiinspektør Jørgen Skov begrundet med en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger.

Den 27. marts lød der også skud i Husum, hvor en 22-årig mand blev såret.

Få timer efter den sidstnævnte forbrydelse blev en mand ifølge politiet forsætligt påkørt. Han døde senere af sine kvæstelser i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg. For denne handling blev en ung mand 31. marts varetægtsfængslet.

Skyderi på Åfløjen i Husum onsdag eftermiddag.
Skyderi på Åfløjen i Husum onsdag eftermiddag.
Foto: Presse-fotos.dk

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere