Tivoli planlægger at genåbne 11. maj trods ministres advarsel

Forlystelseshaven har stadig til hensigt at åbne den 11. maj.

Tivoli holder indtil videre fast i planerne om at genåbne den 11. maj, selvom sundhedsmyndighederne på nuværende tidspunkt vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

”Det er stadig Tivolis hensigt at åbne den 11. maj under klar efterlevelse af de retningslinjer, som myndighederne har udstedt på det tidspunkt. Ligesom vi i dag har haft åbent for børneinstitutioner i København efter de gældende sundhedsforskrifter," skriver Tivoli onsdag aften i en mail til TV 2 Lorry.

Tivoli tilføjer, at de ikke har yderligere kommentarer før engang i morgen, når forlystelseshavens corona taks-force har holdt sit daglige møde.

Tidligere på dagen meddelte både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) , at de er betænkelige ved, at fire danske zoologiske haver planlægger at åbne igen 1. maj efter at have lukket ned grundet coronavirus.

Det samme gør sig for så vidt gældende med forlystelsesparker som eksempelvis Tivoli.

- På nuværende tidspunkt er det således sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

- Udmeldinger de seneste dage bærer præg af en forventning om, at forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer, som også gælder inde i for eksempel en forlystelsespark, vil blive ophævet efter den 10. maj.

- Det er imidlertid for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, skriver Simon Kollerup i et svar til Ritzau.

Til det skriver justitsminister Nick Hækkerup (S) til Ritzau:

- Reglerne er fortsat de samme, og som Rigspolitiets også har oplyst, gælder forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer også i zoologiske haver og forlystelsesparker.

- Jeg vil derfor kraftigt opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt foregriber, hvad der kommer til at ske i løbet maj måned.

Kraftig opfordring fra minister 

I en meget enslydende kommentar skriver Simon Kollerup, at hvad der kan åbnes fremover, er en del af de politiske forhandlinger, der begynder i Folketinget i denne uge.

- Den næste fase af genåbningen vil i den kommende tid blive drøftet politisk, og der vil i den forbindelse blive taget stilling til, hvor det skal prioriteres at åbne i den næste fase.

 - Jeg vil derfor kraftigt opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt lægger sig fast på, hvad der skal ske i maj måned. Det gælder også for forlystelsesparker og zoologiske haver, skriver Simon Kollerup.

Rigspolitiet har onsdag aften ændret retningslinjerne, efter de to ministres udmelding.

Det fremgår nu af retningslinjerne, at sundhedsmyndighederne vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

Men Rigspolitiet kan ikke forhindre de zoologiske haver i at åbne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik