Tusindvis af børn har malet billeder til dronningens fødselsdag, men hun kan ikke få dem

Hvert år giver kommuner dronningen én fødselsdagsgave. I år havde de slået sig sammen om en fælles gave til dronningen, men ceremonien kan ikke afholdes på grund af Covid-19. 

Traditionen tro giver kommuner i Danmark hvert år dronningen én fødselsdagsgave, det kan være hver for sig eller i mindre grupper, at der gives gaver til dronningen.

Det har i mange år været overdådige gaver, så som landskabsmalerier, penge der går til haven i Fredensborg Slotspark, smykker og designermøbler.

Tidligere i år meddelte Kommunernes Landsforening, at Danmarks kommuner ville bryde traditionen og gå sammen om en fælles fødselsdagsgave til dronningen fra det kommunale Danmark.

Det lyder velkendt for mange, at man slår sig sammen med andre, når der skal gives fødselsdagsgaver.

Den store fællesgave fra kommunerne skulle blandt andet indeholde ét maleri fra hver kommune malet af 3.klasses-elever.

Motivet, som børnene skulle male, måtte være frie fortolkninger af de to temaer ”Dronning Margrethe 2” og ”et vartegn i min kommune”.

Begrundelsen for valget af de to temaer er, fordi man vil give børn i en tidlig alder en forståelse og interesse for Kongehuset.

- Vi er jo alle vokset op med Kongehuset, og som kommuner har vi ofte glæde af dronningen og kongefamiliens besøg. Den glæde skal også gives videre til de næste generationer, og med gaven er det vores håb, at vores børn og unge også får et nært forhold til kongehuset, oplyser Jacob Bundsgaard, der er formand for Kommunernes Landsforening på deres hjemmeside. 

Efter planen skulle de mange malerier overdrages til dronningen af en dreng og en pige på Christiansborg Slot til en ceremoni, hvor den kunstelskende dronning skulle se på de mange malerier med de unge kunstnere - men sådan bliver det ikke.

Der bliver nemlig ingen gaveceremoni i anledning af dronningens 80-års fødselsdag.

Ligesom resten af de mange kongelige festligheder, der skulle have stået på i hele april måned for at fejre regentens runde da, er aftalen med ungerne også bleve annulleret på grund af udbruddet af corona-virus.

Det ligger dronningen på sinde, at de mange børn, der har arbejdet med dette ikke skuffes, derfor er planen at gennemføre den fine begivenhed på et senere tidspunkt, oplyser Lene Balleby, der er Kongehusets kommunikationschef, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik