Vild åbningsdag for museum med 350 meter lang kø

Københavns Museum genåbnede fredag, efter at have været lukket i fem år. Det trak så mange mennesker til, at køen for at komme ind strakte sig 350 meter.

Det er ikke hver dag, at man ser lange køer foran museer i Danmark.

Men fredag, da Københavns Museum endelig slog dørerne op, strakte køen sig hele vejen fra museets indgang i Stormgade 18 ned til metroens indgang på Rådhuspladsen - en kø på 350 meter.

- Der kom flere end forventet, og der må maksimalt være 500 mennesker inde i museet på samme tid på grund af brandhensyn, så vi måtte jo stoppe folk. Men der var god stemning trods køen, og det var skønt at se, siger Jesper Thomas Møller, kommunikations- og presseansvarlig ved Københavns Museum.

Køen var særlig voldsom fra åbningsdagens begyndelse klokken 15.00, men stilnede senere på dagen af.

Københavns Museum har været lukket siden 2015, men efter fem år i flyttekasser kunne museet endelig slå dørene op på sin nye adresse på Stormgade i Indre By fredag.

- Den lange kø kan skyldes, at museet har været ventet med spænding, fordi vi har haft lukket i nogle år. Og så er der stor interesse for København og Københavns historie for tiden, siger Jesper Thomas Møller.

Der var cirka 3.000 besøgende på museets åbningsdag.

Bygningen, hvor museet nu ligger, husede tidligere Overformynderiet, der bl.a. skulle bestyre umyndige personers formue. Og inden Københavns museum flyttede ind, er lokalerne blevet ført tilbage til oprindelig stand anno 1894.

Den nye udstilling er på cirka 1.200 kvadratmeter og indeholder omkring 425 genstande.

Åbningstider og pris

Åbningstider fra 8. februar

Alle dage kl. 9-18

Gratis om onsdagen

Torsdage kl. 9-21 t.o.m. juni

Under 18 år: gratis Voksne: 90 kroner.

 

Entrébilletten gælder til Københavns Museum, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal inden for 48 timer.

Her er tre ting, du kan opleve på Københavns Museum:

Vi tager et smugkig på det nye Københavns Museum, der har fået ny adresse og genåbner efter fire års lukning. Se her, hvad du kan opleve på museet.

De nye fund

En af de nye ting på Københavns Museum er nogle af de fund, der de seneste år er gjort i forbindelse med udgravningen til metroen. 

Som en del af den permanente samling kan man se nåle og kamme af ben og rester stolperne af den befæstning, der gik omkring middelalderens København.  

- Det er helt tilbage i 1200-tallet, så det er nogle af de ældste befæstninger, vi har med at gøre i byens historie, forklarer Vivi Lena Andersen, Projektleder, Det Nye Københavns Museum. 

Hun er stolt over, at museet kan være med til at formidle noget af den nyeste viden, der er kommet frem om Københavns historie.

Foredrag og længe åbent

Det er ikke kun på selve museet, man kan blive klogere på Københavns historie. 

Der er også en række foredrag og workshops, som man kan komme til. 

- Som noget nyt har vi valgt at holde åbent til klokken 21.00 om torsdagen, hvor der alle torsdage vil være noget, vi kalder late night talks. Lige de første par gange sætter de spot på særudstillingen - Paul Fischer - Byen i det bedste lys, hvor forskellige eksperter giver deres vinkel på udstillingens tematikker, forklarer Regitze Lindø Westergaard, Museumsinspektør, København Museum.

Ud over den permanente udstilling, vil der være skiftende særudstillinger. 

Brokvartererne

I udstillingen er der også et rum, der viser forskellene på brokvartererne Østerbro, Vesterbro og Nørrebro i København. 

- I dag vil vi sige, at der er stor forskel på de tre kvarterer, det har der altid været, siger  Vivi Lena Andersen, Projektleder, Det Nye Københavns Museum og viser idylliske malerier af det gamle Østerbro med grønne haver og kig til vandet.

Som en klar kontrast til Nørrebro, der engang var karakteriseret af jernindustri og Vesterbro, der var præget af de mange slagterier.

TV 2 Lorry har i vores søndagsmagasin fulgt forberedelserne op til åbningen af Københavns Museum. Se med her:

Efter fem år i flyttekasser genåbner Københavns Museum på en ny adresse og med nye fortællinger fra hovedstadens fortid.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik