Borgmestre jubler over ny slam-aftale om Lynetteholm – men løfter alligevel pegefingeren

Vi er langt fra i mål endnu, advarer to borgmestre fra alliancen mod Lynetteholm.

Det er endegyldigt slut med dumpning af slam fra byggeriet af Lynetteholm ved Køge Bugt.

Sådan lød det tidligere torsdag fra forligskredsen bag projektet.

- Jeg er meget glad og begejstret. Vi har i alliancegruppen forsøgt at brede problemstillingen ud, og derfor er det dejligt, at der nu ikke længere skal dumpes slam. Det bifalder jeg meget, siger Marie Stærke (S) til TV 2 Lorry.

Hun er både borgmester i Køge Kommune og frontkvinde for alliancegruppen mod Lynetteholm, som officielt så dagens lys i januar og nu tæller otte borgmestre fra kommunerne langs Køge Bugt.

Sammen har de dannet fælles front for at sikre et sundt havmiljø i Køge Bugt.

Derfor jubler Marie Stærke heller ikke udelukkende oven på dagens nyhed fra forligskredsen. Hun løfter samtidig en pegefinger og minder om, at der fortsat venter mange opgaver for alliancegruppen.

- Lynetteholm var jo bare én kunstig ø. Vi kommer også til at følge konsekvenserne af anlæggelsen af ni kunstige øer ved Avedøre Holme lige så tæt. Det er vi ekstrem bekymrede for, siger Marie Stærke til TV 2 Lorry.

Hun er ligeledes bekymret for en mulig flytning af Biofos’ renseanlæg, der i dag ligger ved Lynetten i København. 

- Hvis de flytter, vil det betyde, at deres spildevand skal udledes i netop Køge Bugt. Det vil samlet komme til at betyde tre gange så meget spildevand i Køge Bugt, siger Marie Stærke.

Hendes borgmesterkollega og alliancepartner fra Greve Kommune, Pernille Beckmann (V), er også glad for, der ikke skal dumpes mere slam fra anlæggelsen af Lynetteholm ved Køge Bugt.

Men også hun mener, at man ikke er helt i mål endnu.

- Det er super fantastisk, at der ikke skal dumpes mere slam i Køge Bugt, men vi skal lige afvente, hvordan aftalen folder sig ud i virkeligheden. Jeg kan jo læse, at aftalen bestræber sig på mere dialog, og det er der behov for. For der er stadig andre udfordringer med afledte effekter specielt med infrastruktur, siger Pernille Beckmann til TV 2 Lorry.

Det er regeringspartiet Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, som står bag aftalen og endegyldigt at stoppe for dumpning af slam ved Køge Bugt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik