Kommuner samler sig i fælles front mod forurening af Køge Bugt

En række kommuner har holdt møde med By & Havn om miljøkonsekvenserne for Køge Bugt, som blandt andet følger med anlægningen af Lynetteholm. Sammen med endnu en kommune vil de dannes fælles front fremover.

Kritikere af miljøkonsekvenserne ved Lynetteholm har der været mange af de seneste måneder, og nu melder en markant stemme sig ind i det kor. Eller faktisk fem stemmer, der slår sig sammen.

Byrådsrepræsentanter fra Køge, Greve, Stevns og Solrød kommuner mødtes tirsdag med repræsentanter fra By & Havn til en teknisk gennemgang af Lynetteholmsprojektet.

Årsagen er, at de fire kommuner sammen med Ishøj Kommune er bekymret over de miljøkonsekvenser, Lynetteholm og flere andre projekter vil have for Køge Bugt, hvis projekterne realiseres. 

Eksempelvis er der med Lynetteholm udsigt til klapning af 2,3 millioner kubikmeter slam i Køge Bugt. Eller hvad der svarer til at fylde en 322 meter høj fodboldbane med slam til renden.

- Det handler jo både om at have et rigt naturliv og strande, vi kan bade i og være trygge ved. Det er et historisk sted, hvor en stor del af udviklingen i vores del af Danmark har sin arne fra havet - både som transportmiddel og som forsyningskilde til eksempelvis sild, siger Køges borgmester Marie Stærke (S) til TV 2 Lorry.


Savner overblik over konsekvenser

Køge-borgmesteren er bekendt med de miljøanalyser, der allerede er foretaget, men efterspørger sammen med de andre kommuner en grundigere gennemgang. 

Udover Lynetteholm arbejdes der på nuværende tidspunkt også på andre projekter, der involverer udledning af spildevand fra København i Køge Bugt og opbygningen af otte øer ud for Hvidovre kaldet Holmene.

- Vi savner det samlede projekts konsekvenser. Vi har simpelthen ikke det samlede billede af, hvad miljøkonsekvenserne er, siger Marie Stærke (S) til TV 2 Lorry.

Borgmestre går sammen

Til mødet var det repræsentanter fra fire af kommunerne og embedsmænd fra By & Havn, der var til stede. Embedsmændene skulle give kommunerne en teknisk gennemgang af Lynetteholm.

- De var lydhøre og forklarede deres sag godt, men jeg oplevede ikke fem byråd, der var blevet betrygget, siger Marie Stærke-

Derfor er borgmestrene i Køge, Stevns, Solrød, Ishøj og Greve blevet enige om at mødes som noget af det første i det nye år for at lægge en fælles plan. Og måske udvide samarbejdet.

- Det kan være, der er flere kommuner, der gerne vil med. Vi håber, vi kan presse på for at undgå klapningsprojektet. Og der er jo også stadig nogle bekymringer omkring de næste bidder, siger Køge-borgmesteren.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik