Her bliver borgmester grillet benhårdt af skoleelever

Både Gribskovs borgmester og hans partikollega fik kamp til stregen af unge skoleelever, som protesterede mod skolelukning.

Politik er for det meste noget, der kan få de voksne op af stolen. Men i Gilleleje brænder også de helt små for kommunalpolitik.

Det måtte Gribskov Kommunes borgmester sande, da han mandag blev gået på klingen af en gruppe debatlystne skoleelever, som var utilfredse med lukningen af Gilbjergskolen - Rostgårdsvej.

Eleverne var mødt op foran rådhuset sammen med en gruppe repræsentanter fra skolen, og med sig havde de over 700 protestunderskrifter til borgmester Kim Valentin fra Venstre, skriver Netavisen Gribskov

Styr på argumenterne

Da borgmesteren kom ud fra rådhuset og modtog de mange underskrifter, så skoleeleverne deres snit til at udfritte ham omkring beslutningen om at lukke skolen.

Det samme skete for Kim Valentins partikollega i byrådet Steen Pedersen (V). Han forsøgte sig med en frisk bemærkning, men eleverne lod ham ikke slippe så let.

Det endte med en længere meningsudveksling mellem de to parter, og eleverne fra Rostgårdsvej havde tydeligvis godt styr på deres argumenter.

Kæmpede forgæves

Partiet Nyt Gribskov var også til stede, og de støttede skoleelevernes protest ved at love, at de ville arbejde for at skrotte planerne om skolelukningen, skriver Netavisen Gribskov

Eleverne og deres forældre måtte dog sidst på aftenen sande, at deres ihærdige forsøg på at få byrødderne til at droppe lukningen af skolen var forgæves.

På et byrådsmøde mandag aften valgte et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, DF og De Konservative at stemme for, at skolen for udskolingen på Rostgårdsvej skal lukkes, og at Skolen på Parkvej renoveres og tilbygges i mindre omfang, skriver Netavisen Gribskov

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik