Stemmerne er talt - her er Københavns største stemmeslugere

Der er hele to socialdemokrater i top ti, der også tæller flere, der ikke tidligere har siddet i Borgerrepræsentationen.

1. Frank Jensen 

 
 
Foto: Stine Sylvestersen / TV 2 Lorry

Med 30.637 personlige stemmer er og bliver den københavnske overborgmester vælgernes favorit. Ved sidste år fik den 56-årige socialdemokrat 28.625 stemmer. Han er altså kun blevet mere populær i den seneste valgperiode. Frank Jensen har været overborgmester siden 1. januar 2010. 

2. Ninna Hedeager Olsen

 
 
Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen fik hele 5719 personlige stemmer, da krydsene blev sat i går. Hun kan se frem til at veksle de mange stemmer til en post som teknik- og miljøborgmester, som hun overtager fra sin afgående partifælle Morten Kabell. Ninna Hedeager Olsen har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2014.

3. Sisse Marie Welling

 
 
Foto: Pressefoto/SF

Endnu en rød politiker klemmer sig ind i toppen af de mest populære i København. SF's Sisse Marie Welling har fået 5254 personlige stemmer ved dette valg. Borgerrepræsentationen er langt fra ny for den 31-årige genvalgte politiker. Hun har nemlig siddet på rådhuset siden 2010.

4. Niko Grünfeld

 
 
Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

Den nye dreng i klassen, Alternativet, har fået lidt af en stemmesluger i spidskandidaten Niko Grünfeld. Han har trukket 4005 personlige stemmer. Han er medstifter af Alternativet, medlem af partiets hovedbestyrelse og tidligere folketingskandidat.

5. Mia Nyegaard

 
 
Foto: Scanpix / Bax Lindhardt

3844 satte deres kryds ved Radikale Venstres Mia Nyegaard i går. Hun er borgmester for beskæftigelses- og integrationsområdet i Københavns Kommune. En post hun overtog, da partifællen Anne Mee Allerslev trak sig i sidste måned. Mia Nyegaard har været opstillet for partiet i kommunen siden valget i 2009, og hun har været valgt til Borgerrepræsentationen i København siden 2013. 

6. Carl Christian Ebbesen

 
 

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen trak 3600 personlige stemmer ved valget i går. Han har været kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune siden 2014, men han har en lang karriere i Borgerrepræsentationen bag sig. Han blev nemlig valgt ind i 2001. Han er den første af Dansk Folkepartis medlemmer, som har modtaget en borgmesterpost. 

7. Alex Vanopslagh

 
 

26-årige Alex Vanopslagh fik som vælgerfavorit nummer syv 3563 personlige stemmer. Han er tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom, men valget til Borgerrepræsentationen er nyt for ham. Han har været Liberal Alliances spidskandidat i København siden 2016.

8. Jakob Næsager

 
 

Konservatives Jakob Næsager fik 2814 personlige stemmer, da vælgerne tirsdag puttede stemmesedlerne i stemmeboksen. Han har været medlem af Borgerrepræsentationen i København siden 2010, og han er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti. 

9. Cecilia Lonning-SKovgaard

 
 
Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Venstres spidskandidat til overborgmesterposten i København fik 2592 personlige stemmer, da københavnerne gik til stemmeurnerne i går. Hun har været medlem af Borgerrepræsentationen, siden hun i 2008 som suppleant overtog pladsen fra Søren Pind, som forlod posten i utide. Cecilia Lonning-Skovgaard overtog rollen som Venstres spidskandidat fra Pia Allerslev i 2016. 

10. Marcus Vesterager

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Den unge socialdemokrat Marcus Vesterager Lind fik et overraskende godt valg og kommer lige akkurat ind på listen over de mest populære politikere i København med 2523 personlige stemmer. Han har ikke tidligere været medlem af Borgerrepræsentationen, men har i stedet brugt sine partipolitiske kræfter i Frit Forum, en forening for socialdemokratiske unge. I øjeblikket er han formand for afdelingen i København, men er også en del af landsledelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik