Frygter flygtninge: Ældre i lille by forskanser sig

Mange ældre er begyndt at forskanse sig, fordi Lejre Kommune vil indkvartere flygtninge på Lindenborg Kro.

Lige nu er mange beboere i sommerhusbyen Lindenborg ved at installere alarmer, sætte hasper på vinduerne og undersøge, hvor de må sætte plankeværk op. 

Beboerne i den lille by i det nordøstlige Sjælland er bange, fordi Lejre Kommune har planer om at indkvartere flygninge på Lindenborg Kro.

Det fortæller Joan Johansen, der er bestyrelsesmedlem i Ellekærgaard Grundjerforening, som er grundejerforeningen i Lindenborg, til TV 2 Lorry.

- Vi har et meget stort område med sommerhuse herude, og det er især ældre, der bor her permanent. De læser alle de historier, der bliver skrevet om flygtninge, og jeg kan godt forstå, at de bekymrede, siger Joan Johansen til TV 2 Lorry.

Hun er ifølge eget udsagn i tæt dialog med de ældre, men vil ikke uddybe, hvad det mere præcist er, de ældre frygter i forhold til flygtningene.

- Vi ved allesammen, hvordan det er - og politiet kommer ikke, for de er blevet skåret ned, tilføjer hun blot.

Planen er, at den historiske Lindenborg Kro fra 1. maj skal være bolig for 20 enlige flygtninge og for 20 flygtningefamilier.

- Vi kan ikke forstå, at det skal ligge i et sommerhusområde. Det er meget svært at forstå, at man ikke bruger de kommunale bygninger, inden man lejer godsejernes kro, siger Joan Johansen.

Hun mener, at det er under al kritik, at Lejre Kommune vil indkvartere flygtninge på den nedlagte kro.

- Flere har snakket om at flytte, men de kan ikke sælge, for huspriserne er faldet. Det er nogle skrøbelige gamle mennesker, og nu er de i stedet ved at forskanse sig, siger Joan Johansen.  

Lejre Kommune er gået i gang med at behandle de reaktioner, som kommunen har fået, efter en igangsat nabohøring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik