Ældre Sagen: Kun få hjemmehjælpere stjæler

Sagen om tyverimistænkt hjemmehjælper fra Solrød hører til sjældenhederne. Men den belaster tillidsforholdet.

En hjemmehjælper er blevet bortvist og meldt til politiet, efter at et privat overvågningskamera har vist hende tage penge fra en af de ældre, hvis hjem hun havde nøgle til.
Men den slags episoder hører til sjældenhederne. Ældre Sagen og Forbundet af Offentligt Ansatte mener, at der kun er tre-fire af den slags sager om året blandt 100.000 hjemmehjælpere.
I Ældre Sagen kalder chefkonsulent Olav Feldbo det for en modbydelig form for kriminalitet, når ældres tillid bliver misbrugt på den måde, samtidig med at andre bliver skræmt af omtalen.
- Vi har set en del tricktyverier, hvor folk udgiver sig for at være hjemmehjælpere. Men det er heldigvis endnu meget sjældent, at vi ser, at folk fra kommunens hjemmehjælperkorps begår den slags kriminalitet, siger Olav Felbo.
Til gengæld kan enkelte sager belaste forholdet mellem de titusinder af ærlige hjemmehjælpere, som dagligt udfører deres arbejde, påpeger han.
Ældre har svært ved at beskytte sig imod en uærlig hjemmehjælper, mener han.
- Hvis man ikke kan stole på den hjemmehjælper, der kommer i ens eget hjem, så står verden jo ikke mere, siger chefkonsulent Olav Feldbo.
Han vil ikke udelukke, at nogle sager aldrig kommer op til overfladen. For det kan være meget svært at bevise i retten, at noget er forsvundet fra et hjem, hvor der kommer mange mennesker.
Formanden for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA), Dennis Kristensen, har det skidt med at være vidne til en sag som den fra Solrød.
- Det er uforeneligt med at være ansat i ældreplejen, hvis man ikke kan kende forskel på dit og mit, siger han.
- Der er tale om ældre, som ofte er svagelige. Både de ældre og samfundet skal have sikkerhed for, at dem der omgås de ældre i eget hjem, holder fingrene fra de ældres værdier, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik