Bedre end ventet: Tredjedel har taget imod vaccine til børn

Samlet går det godt i Danmark med vaccinationerne, mener statsministeren, efter at børneprogram er indledt.

Det går bedre, end regeringen havde forventet, med at få børn vaccineret imod coronavirus, efter at programmet for de 5-11-årige blev lanceret i november.

Cirka en tredjedel af de 10-11-årige, som er inviteret til en vaccination, har taget imod tilbuddet, oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et netop overstået pressemøde onsdag aften.

- Det er flere, end vi havde turdet håbe på. Samlet går det rigtig godt i Danmark med at få folk til at tage vaccinen, siger Frederiksen.

De første børn under 12 år blev vaccineret søndag 28. november.

Vaccinationsprogrammet for børn mellem 5 og 11 år blev sat i gang i november. Der er ifølge Statens Serum Institut sendt invitationer ud til forældre til 135.000 børn i aldersgruppen.

Aktuelt vaccinerer man de ældste børn i gruppen. Fra 6. december vil børn på fem og seks år blive inviteret.

Vil ikke indføre vaccine-tvang

Regeringen har ikke et officielt mål for, hvor stor en andel af aldersgruppen der skal vaccineres.

Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst har for nylig sagt, at det vil være godt, hvis man når 70 procent.

Statsminister Mette Frederiksen siger, at det generelt går godt med vaccinationer i Danmark.

Hun tilføjer, at myndighederne straks kunne mærke en positiv effekt, efter at myndighederne i november opfordrede de endnu uvaccinerede. Flere tog i dagene efter imod en invitation til et første stik.

I andre lande går det mere trægt med at få folk vaccineret. I nogle europæiske lande har man indført tvang. Den vej vil regeringen ikke gå, siger statsminister Mette Frederiksen.

Frivillighed er vejen frem.

- Det er den måde, vi helst vil gribe det an på. Men vi siger det også så klart vi kan: Det eneste supervåben, vi har, er vaccinen, så endnu en opfordring til at tage vaccine, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik