Det kan du lave i weekenden: Halloween, allehelgensaften og meteoritter

Skær dit eget græskar, begiv dig ud på en kirkegård eller se, lyt og lær om meteoritter, når Lorryland inviterer på uhyggelig og spændende weekend

Weekenden nærmer sig atter en gang i Lorryland, og denne gang står det halloween og allehelgensaftens tegn. Udover halloween er der selvføglelig også en masse andre interessante aktiviteter for hele familien.

(U)hyggen breder sig – Halloween på Mothsgården

 
 

Mothsgården inviterer til et (u)hyggeligt arrangement, når de fejrer halloween på (u)hyggeligste vis. Der er et væld af aktiviteter, som i kan bevæge jer ud på. Du kan få en spændende og skræmmende gåtur på Søllerød Kirkegård. I Mothsgårdens køkken bliver der fortalt uhyggelige spøgelseshistorier, men du kan heldigvis få en gratis kop varm kakao som følgesvend.

Du kan også skære dit helt eget græskar i alverdens motiver, for her er det kun fantasien der sætter grænser. I haven på Mothsgården holder de også spøgelsesskattejagt, så du kan finde de mest frygtindgydende ting liggende rundt omkring.

 

Hvor og hvornår

Rudersdal Museer, Mothsgården, Søllerødvej 25, Holte. Søndag den 27. oktober, fra kl. 13 til kl. 16. Der er fri entre for alle.

Læs mere her

 

Allehelgen og Halloween i Greve– Traditionel allehelgensaften

Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau Scanpix
Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau Scanpix

Ifølge gammel tro er allehelgensaften den aften, hvor hekse og mørke kræfter træder frem i ly af natten for at sprede uhygge og skræmme de små sjæle. På Greve Museum kan man komme ud og opleve allehelgensaften. Her kan du møde den hvide dame, der vil vise dig rundt i det gamle stuehus, som stammer helt tilbage fra år 1826. Her vil der også være fortællinger om, hvor hvorfor man var så bange for spøgelser og onde ånder tilbage i de gamle dage.

Du kan også komme over i værkstedet, hvor du kan skære og udsmykke dit eget græskar. I de gamle dage brugte man også roer, som man udskar og puttede lys i, så det får du selvfølgelig også mulighed for. Hvis du har lyst til, selv at blive et spøgelse, sidder der en maler klar til at male dit ansigt, så kan blive en rigtig vareulv eller et spøgelse.

 

Hvor og hvornår

Greve Museum, Bækgårdsvej 9, Greve. Søndag den 27. oktober, fra kl 11:30 til kl 15:30.

Entre for voksne er 40 kroner. For børn er det dog gratis.

Læs mere her

 

Meteoritter – En rejse gennem tid og rum

Foto: Frederik Wolff Teglhus
Foto: Frederik Wolff Teglhus

Har du nogensinde kigget op på en mørk nattehimmel og undret dig over, hvad der monstro gemmer sig derude? Nu kan du få et lille indblik i det uendelige, når Geologisk Museum åbner dørene for deres særudstilling ”Meteoritter: En rejse gennem tiden”. Her kan du få de mystiske sten i hænderne, så du kan mærke, hvordan en rigtig meteorit føles, samtidig med at du kan lære om, hvad forskere får ud af stenene fra rummet.

Du kan blandt andet se Ejby-meteoritten, der stammer fra det største meteoritfald i Danmark, med en kampvægt på ni kilo. Du kan også se den største meteorit i deres samling, nemlig den grønlandske Agpalilik-meteorit, der vejer mastodontiske 20 ton. Så her er der en masse forskellige meteoritter, du kan få lov til at føle på og lære om.

Hvor og hvornår

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, København K. Lørdag den 26. og søndag den 27. oktober. Fra kl. 10 til kl. 17 begge dage. Entre for voksne er 105 kroner. For børn (3-17) samt studerende er prisen på 50 kroner.

Læs mere her

 

Det indsamlede menneske – Oplev hele kroppen, fra top til tå

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Gennem mange århundreder har lægevidenskaben været i konstant udvikling. Dette sætter Medicinsk Museion under lup. Her er eksempler helt tilbage fra det sene 17. århundrede hele vejen frem til i dag. De ældste præparater tæller menneskelige dele som knogler og organer, hvorimod de nyeste præparater i udstillingen er celler og DNA.

Udstillingen viser også kroppen helt overordnet, hvor der til sidst vil blive zoomet helt ind i de små organismer i kroppen, så man kan lære lidt om hver en celle i kroppen. Du vil også lære lidt om, hvad læger kan bruge de gamle præperater til, i jagten på ny viden.

 

Hvor og hvornår

Medicinsk Museion , Bredgade 62, København K. Søndag den 27. oktober fra kl. 12-16. Entre koster 50 kroner.

Læs mere her

 

Byg og flyv med drage – slip dragerne løs på Amager

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Er vejret kedeligt og gråt? Blæser det lige en tand for meget? Hvis dette er tilfældet, så bliver de fleste nok liggende i sengen. Men ikke hvis det står til Naturcenter Amager. I weekenden kan du komme ud og bygge din egen drage, som du helt selv kan udsmykke med alverdens materialer.

Når du har skabt den perfekte drage, er det naturligvis tid til jomfruturen for din drage. Du vil begive dig ud på stranden med din drage i hånden, og et eneste mål: at få dragen så højt op som muligt!

 

Hvor og hvornår

Naturcenter Amager Strand, Øresundsstien 7a, København S. Lørdag den 26. oktober og søndag den 27. oktober. Det koster 45 kroner i materiale, men man kan selvfølgelig også medbringe sin egen drage, hvis man har sådan en.

 

Læs mere her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik