Er din have en buffet for rotter? Sådan sikrer du dig mod gnaveren

Din have kan gemme på en masse lækkerier for rotter, der nyder godt af vilde haver.

Minder æblerne på græsset i haven dig om, at du igen i år ikke fik tid til at samle dem sammen, så du kunne servere en lækker æblekage?

Så kommer her en artikel, der måske kan få dig ud på æblerov.

For de lækre æbler er nemlig også et stort hit for rotter, og derfor er det vigtigt, at man gør haven lidt besværlig for dem. 

Det er Herlev Kommune, der sætter fokus på, hvordan haven kan være et sandt paradis for rotterne.

Det gør de, så der hurtigt kan blive sat ind over for gnaveren. Og fordi det som grundejer er din pligt at renholde og rottesikre din ejendom.

Rotter leder efter områder, hvor de kan gemme sig, spise og finde vand. Hvis alle tre ting er til stede, så er de ikke kede af at slå sig ned.

Det kan du gøre

Hvis du vil undgå rotter, så er den enkle løsning at fjerne nedfaldsfrugter og rydde haven for blade og grene.

Har du i klimavenlighedens navn anlagt dig en mere vild have, så skal du ikke blive forpustet over udsigten til havearbejde i regn og slud for at undgå rotterne. I boksen nedenfor finder du anbefalinger til at rottesikre din have.

(artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Sådan undgår du rotter i haven

 • Undgå at planter gror lige op ad muren - rotten foretrækker at løbe, hvor den kan være i skjul, så ved at holde planterne godt væk fra muren, undgår du, at de løber nær murværket og får fred til at gnave sig ind i boligen.

 • Fjern nedfaldsfrugt - hvis du gerne vil lade havens fugle få frugten, kan den lægges op på et rottesikret foderbræt.

 • Vær opmærksom - følg med i hvad der sker i din have, så spotter du hurtigere tegn på rotter, som f.eks. huller uden muldskud i plænen.

 • Smid ikke fødevarer på komposten - slet ikke kød. Bruger du komposten til dine grønsager, kan du anskaffe dig en rottesikret kompostbeholder til dette.

 • Har du et skur eller kolonihave, sørg da for at f.eks. græsfrø, dyrefoder og frugt er emballeret rottesikkert.


Kilde: Herlev.dk

Er uheldet ude, og har du fået rotter på besøg, så er der stadig mulighed for at komme problemet til livs på egen hånd.

For selvom det er hyggeligt at stå inde i din varme stue med en varm kop af din yndlingsdrik og kigge på pindsvinene og fuglelivet i haven, så er den foder, du bruger til at lokke de sky dyr frem, også den, der lokker rotterne til.

Derfor; fjern alt tilgængelig foder i jordhøjde, og læg det op på et foderbræt. Ud og slå den høje bevoksning ned - det skal nok komme op igen, lover Herlev Kommune.

Spotter du en rotte i din have - eller gud forbyde det - i dit hjem, så skal du huske at melde det til kommunen. Så er det kommunens pligt at bekæmpe den genstridige gnaver.

Og da du allerede betaler for det over skatten, så skal du ikke bekymre dig for, om der dumper en regning ind af brevsprækken - eller e-Boks. 

_

_


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik