Flere sager om boligsvindel i hovedstadsområdet

De 17 studerende i den konkursramte andelsforening AB Klostergaarden er ikke de eneste, der er blevet offer for svindlen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lignende bedragerisager har fundet sted i blandt andet i Kastrup, Valby og Frederiksberg.

Både hos udlejernes og lejernes forening er de rystede over den udspekulerede boligsvindel, hvor svindlere har opkøbt andelsboliger til spotpris flere steder i hvoedstadområdet og efterfølgende udlejer dem til bolighungerne studerende.

"Vi kender ikke helt præcist omfanget endnu. Vi ved, at det er foregået i Aarhus i to tilfælde. Vi ved, at det er foregået i Valby, Kastrup, på Frederiksberg og nu på Østerbro også. Så vi har kendskab til 10 eller 11 sager på nuværende tidspunkt", fortæller Torben Christensen, direktør for Ejendomsforeningen Danmark, udlejernes forening til TV2/Lorry.

Ifølge Torben Christensen omfatter svindelnumrene en større personkreds. Men ifølge TV2/Lorrys oplysninger går navnet Finn Christensen igen i samtlige sager. Han er forbundet med virksomheden STO Holding k/s, som også står som udlejer på alle lejekontrakterne i AB Klostergaarden.

"Vi har gjort det, at vi har politianmeldt den pågældende personkreds bag det her bedragerinummer og så håber vi, at politiet tager over og får lukket det her. Det er i vores interesse, at få lukket det her så hurtigt som overhovedet muligt", fortæller Torben Christensen, direktør for Ejendomsforeningen Danmark til TV2/Lorry.

Politiet efterforsker i øjeblikket svindelsagerne, og Claus Højte fra Lejernes LO frygter at flere lignende bedragerisager vil dukke op så længe boligmarkedet i københavnsområdet ser ud som det gør.

"Det her sker jo kun, fordi der er så meget tryk på det københavnske boligmarkedet. Der er så stort et behov for billigere og betalelige boliger. Så mange unge mennesker føler sig presset til, at gå ind i nogle ting, som de ikke rigtig kan overskue", siger Claus Løjte fra Lejernes LO til TV2/Lorry.

Alle de 17 studerende fra AB Klostergaarden skal i morgen torsdag mødes med Lejernes LO for at finde en løsning på deres boligsituation.Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere