Frygt for varemangel får butikker til at udvide byttefrist: Flere køber julegaver allerede nu

Køb dine julegaver nu, så sørger vi for, de kan byttes helt frem til februar. Sådan lyder det fra mange butikker. Det får os til allerede at købe julegaverne nu.

Normalt oplever detailbranchen nogle af de travleste dage om året umiddelbart op til jul. Men i år tyder meget på, at det bliver helt anderledes.

Frygt for varemangel og udsolgte varer får nemlig butikkerne til at udvide byttefristen for julegaver, så man allerede nu trygt kan købe julegaverne.

En af dem er kæden Kop & Kande, der har lavet forlænget byttefrist som følge af det store fokus, der har været på vareknaphed.

Godt gang i julehandlen

- Vi har haft en god oktober. Der er mange, der vælger at købe julegaverne tidligere i år, fordi de er bange for usikkerheden omkring udsolgte varer, siger direktør i Kop & Kande, Peter Therkelsen til TV 2 Lorry.

Han uddyber dog, at man som forbruger ikke behøver at gå i panik og hamstre gaver.

- Vores butikker har købt stort ind, så vi er godt rustede til julehandlen, siger han.

Det er man også hos Sinnerup-kæden, hvor man ligeledes har udvidet byttefristen for køb af julegaver. 

Her på billedet kan du se, hvordan Sinnerup reklamerer med, at der er risiko for, julegaverne bliver udsolgt. Artiklen fortsætter efter billedet.

Køb dine julegaver nu og undgå, de bliver udsolgt. Sådan lyder budskabet hos kæden Sinnerup.
Køb dine julegaver nu og undgå, de bliver udsolgt. Sådan lyder budskabet hos kæden Sinnerup.

Budskabet får allerede nu personalet i butikkerne til at have travlt med julegavepapir og bånd ved kasserne.

- Folk køber allerede julegaver og spørger ind til julevarerne. De er bange for, der bliver udsolgt. Man kan godt mærke, der er en stigning i år, siger Karin Rasmussen, der er salgsassistent i Sinnerup i Vanløse til TV 2 Lorry.

Og sådan bliver det ved i mange butikker, som TV 2 Lorry har talt med. Det gælder også elektronik-kæden, Power. Her kan man bytte sine gaver helt frem til 1. februar. Og det får gang i julehandlen.

Efter henvendelser lavede butikskæde byttereglerne om

- Det er ingen hemmelighed, at forbrugere er meget opmærksomme på både lange leverancetider og varslede prisstigninger. Det får mange til at købe julegaverne allerede nu, siger salgschef for POWER, Simon Frølich, til TV 2 Lorry.

Han uddyber, at elektronikkæden simpelthen oplevede mange henvendelser fra folk, der ønskede at købe julegaver allerede nu, og så ændrede butikkerne efterfølgende byttegarantien til altså at være gældende helt frem til februar.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik