Gratis mad til læger og sygeplejersker: "De er hverdagens helte"

Sundhedspersonalet kommer til at knokle i mange uger for at holde liv i tusindvis af sygdomsramte danskere. Flere restaurationer takker dem nu med gratis mad.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du en af dem, der skal redde liv i de kommende uger og måneder, så er du en helt - og derfor fortjener du gratis mad.

Sådan lyder budskabet lige nu fra en stribe restaurationer, der tilbyder pizza, wokretter, sandwich, kaffe og meget andet til det arbejdende sundhedspersonale på hospitalerne.

- Vi bliver nødt til at holde sammen som samfund nu, hvor sundhedspersonalet udfylder en utrolig vigtig opgave i disse dage. Det mindste, vi kan gøre, er at sige tak. Og den måde, vi bedst kan gøre det på, er ved at tilbyde gratis pizza, siger Özcan Sekeroglu, der ejer den italienske restaurant That´s Amore i Roskilde.

quote Den indsats, vi yder, er peanuts i forhold til det arbejde, de laver. De skal redde menneskeliv, og hvis vi på nogen måde kan støtte dem i det, så vil vi rigtig gerne det

Özcan Sekeroglu, That´s Amore

Kort efter at restauranten slog tilbuddet op på Facebook i aftes, kom de første pizzahungrende hospitalsansatte og hentede pizza.

Til i aften er der kommet en række bestillinger, og personalegrupper har samlet sig, så nogle få personer indtil videre henter over 20 pizzaer til kollegerne på hospitalet.

- Vi forventer, at antallet vokser betragteligt, når mere af sundhedspersonalet opdager tilbuddet. Men det er kun fint, vi vil rigtig gerne hjælpe dem i en presset tid, siger Özcan Sekeroglu.

- Den indsats, vi yder, er peanuts i forhold til det arbejde, de laver. De skal redde menneskeliv, og hvis vi på nogen måde kan støtte dem i det, så vil vi rigtig gerne det, fortsætter han.

Flere gratis tilbud ved mange hospitaler

Udover gratis pizza fra That´s Amore i Roskilde, så har personalet på Roskilde Hospital også tilbud om en gratis shawarma sandwich fra spisestedet Shawarma Grill House no.1.

Læger og sygeplejersker på Glostrup Hospital kan hente en gratis valgfri hovedret fra den thailandske restaurant WokAmok.

På Rigshospitalet tilbyder Espresso House i disse tider gratis kaffe til sundhedspersonalet.

Læger og sygeplejerskerne bliver af Leif´s Pizzaria betegnet som ”hverdagens helte” på Facebook, og det vil pizzariaet godt kvittere for med en gratis pizza.

Restauranter er selv ramt af coronakrisen men hjælper alligevel

Flere af de restaurationer, der nu tilbyder gratis mad, er ellers selv ramt af coronakrisen.

De har fået forbud mod at servere mad i deres restauranter, hvilket har fået omsætningerne til at falde. Men trods modgangen, så har de altså stadig overskud til at hjælpe andre.

- Det er da klart, at vi er i en lille krise, men økonomi og penge er ikke alt, siger Özcan Sekeroglu fra That´s Amore.

quote Det er da klart, at vi er i en lille krise, men økonomi og penge er ikke alt

Özcan Sekeroglu, That´s Amore

- Vi er blevet støttet af lokalsamfundet her i Roskilde i de seks-syv årm, vi har eksisteret, og nu er det på tide, at vi også giver noget af den støtte tilbage, siger Özcan Sekeroglu.

Tiltagene fra de forskellige restaurationer bliver mødt med meget stor begejstring af det hårdtarbejdende sundhedspersonale. På Facebook-opslagene, hvor tilbuddene bliver præsenteret, strømmer det derfor lige nu ind med massevis af rosende kommentarer.

- Gud! Jeg bliver helt rørt. Hvor er det en fantastisk dejlig anerkendelse af os der knokler for at holde Danmark i live. Tak for det og tak for jer , skriver en sygeplejerske på Facebook til et af opslagene om gratis mad.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

Vis mere
20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Pernille Lotus, adm. direktør i influencer bureauet WeAreCube

Hun kæmpede sig fra misbruger til millionær: "Jeg vil gerne give unge mennesker håb"

Vis mere