Nyt postnummer kan give højere boligpriser

Der kan være penge i at skifte postnummer, viser en sag fra København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her har en ejerforening fået afslag på at skifte 2400 København NV ud med 2900 Hellerup. Naboerne i deres søsterforening fik derimod lov og kan nu sælge deres lejligheder til en højere pris, skri0ver Bolius' magasin Bedre Hjem.

Hvert år modtager Post Danmark mellem 10 og 15 henvendelser fra borgergrupper, der ønsker at skifte postnummer. Ansøgningerne handler ikke altid om at få et "finere" nummer, men i høj grad også om økonomi, skriver magasinet Bedre Hjem, der udgives af Bolius.

Et eksempel er en ansøgning fra ejerforeningen Emdrup Park II, der består af 25 husstande i Københavns Kommune. Den har to gange forgæves søgt Post Danmark om at måtte bytte 2400 København NV ud med 2900 Hellerup. Det fik bebyggelsen Emdrup Park I, der ligger på den anden side af vejen, lov til for nogle år siden, og siden har ejerne her kunnet sælge deres lejlighed til en højere pris, selv om de også ligger i Københavns Kommune.

150.000-300.000 mere for samme type lejlighed

- Umiddelbart ser det ud til, at den samme slags lejligheder går for 150.000-300.000 kr. mere, siger Dan Jørgensen, bestyrelsesmedlem i ejerforeningen Emdrup Park II til Bedre Hjem.

Cheføkonom i Troels Theill Eriksen i Dansk Ejendomsmæglerforening bekræfter, at lejlighederne i 2900 Hellerup typisk bliver solgt til en højere pris end i 2400 NV.

- Man skal huske på, at der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når markedet skal værdisætte en bolig. Men eksemplet i Emdrup viser, at man i såkaldt "finere" postnumre kan få mere for sin bolig, siger Troels Theill Eriksen til Bedre Hjem.

Identiteten ligger i postnummeret

Et nyt postnummer bunder dog ikke blot i økonomi, men også i identitet. Islands Brygge og Ørestad ligger begge på Amager og hører under landets største postdistrikt, 2300 København S. Men begge kvarterer ønsker et selvstændigt postnummer. Ørestad har fået afslag på tre forespørgsler. Islands Brygge har endnu ikke sendt en formel ansøgning, men her har nogle aktive borgere omkring det lokale kulturhus designet en T-shirt med teksten "2301 Islands Brygge".

- Det er et sjovt eksempel på, hvordan vi som mennesker er optaget af at definere os selv i forhold til andre ud fra, hvad der omgiver os. Og det kan jo være alverdens ting - også noget så administrativt som et postnummer, siger sociolog Bella Marckmann fra Københavns Universitet til Bedre Hjem.

Besværligt at skifte postnummer

Det er dog meget besværligt at ændre et postnummer. Post Danmark skal omprogrammere sine sorteringsmaskiner og omlægge distributionssystemer. Og den berørte kommune, Trafikstyrelsen og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter skal høres.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere