Rekordmange søger som livredder – kæmper om eftertragtede pladser i benhårdt udskillelsesløb

Sidste år gennemførte livredderne i alt 68.365 indsatser. Én af dem var i Liseleje, hvor Louise reddede 20 gæster fra et revnehul.

Selvom kalenderen siger januar, er en række livredderaspiranter trukket i sommerbadetøjet.

De dyster nemlig i øjeblikket med hinanden om eftertragtede livredderpladser langs de danske kyster.

- Vi oplever hvert år en lille stigning, men i år var vi faktisk lidt spændte, da der i december ikke var så mange, der havde meldt sig som normalt. Ansøgerne er alle kommet nærmest i sidste øjeblik, siger uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, Anders Hammer til TV 2 Lorry.

Stigning på et år med 10 procent

Fra 2021 til 2022 er antallet af godkendte ansøgere steget med 10 procent. Derfor kæmper i alt 115 håbefulde aspiranter med hinanden om 75 pladser.

Det foregår i weekenden ved et udskillelsesløb i Damsøbadet på Frederiksberg, hvor aspiranterne blandt andet skal svømme 400 meter inden for 7 minutter og 30 sekunder. De skal også foretage en bjærgning på tid, og de, der består de fysiske prøver, kommer efterfølgende til en personlig samtale.

Krævende job

- Jobbet som livredder kræver, at du har kompetencerne i vandet og kan træde til, hvis nogen er i fare. Men du skal også kunne lide at have kontakt til mennesker. En stor del af livreddernes arbejde handler om at forebygge ulykker i vandet og oplyse strandgæsterne om de fem baderåd og særlige lokale forhold på stranden, fortæller Anders Hammer.

Og det er der god brug for. Sidste år gennemførte livredderne nemlig 68.365 indsatser. De fleste af aktionerne var heldigvis oplysende og forebyggende, mens det i 24 tilfælde blev vurderet, at én eller flere personer var i akut livsfare.

Louise reddede 20 badegæster

Én af de indsatser var på stranden i Liseleje, hvor Louise Albrechtsen reddede 20 gæster i land. Det fik hende dengang til at advare om revlehuller.

- De fleste gør det, der er intuitivt, hvilket er at svømme mod strømmen, hvilket gør, at man bliver træt, forklarede hun dengang.

Revlehuller er skyld i mange drukneulykker, typisk fordi badegæster går i panik, når de bliver trukket ud. Oven på hændelsen opfordrede Louise Albrechtsen derfor badegæster til at tale med livredderne om badeforholdene, inden de går i vandet, og ikke mindst kigge på, hvilket badeflag der er hejst.

Der er i alt 36 bemandende livreddertårne i Danmark. Udover på Frederiksberg, bliver der også afholdt optagelsesprøver i Skanderborg og i Odense.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik