Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

Det skal være muligt at tage sin cykel med i alle Movias busser, når restriktionerne er ophævet.

Når restriktionerne er ophævet, og busserne igen kan køre uden pladskrav og coronarestriktioner, skal det være muligt at tage cyklen med. I hvert fald på Sjælland. Det skriver busselskabet Movia torsdag i en pressemeddelelse.

Selskabet åbner i et toårigt forsøg for cykler i alle busser på Sjælland - også i hovedstadsområdet.

Forsøgsperioden sættes i gang, ligeså snart restriktionerne på transportområdet er ophævet, skriver selskabet.

- Cykel og bus kan være et godt match. Vi håber, at flere kan få deres daglige transport til at fungere godt, når de kan cykle til bussen, få den kørt et stykke vej og cykle videre igen bagefter, siger Kirsten Jensen, bestyrelsesformand for Movia og Borgmester i Hillerød (A)

For at undgå pladsmangel, vil cyklen dog ikke kunne tages med i myldretiden eller natten til lørdag og søndag.

Nye regler for cykel medtag i bussen fra forår/sommer 2021

Cykler må medtages i alle havnebusser og i alle almindelige busser på 12 meter eller derover. Det betyder, at minibusser er undtaget.


I Movias busser koster en cykelbillet til 8 zoner 14 kr. Det er gratis at tage cyklen med i Movias havnebusser.


Der er plads til to cykler, to barnevogne eller kørestole i Movias busser. Cykler må generelt medtages i busserne undtagen i myldretiden (fra kl. 7.00-9.00 og fra kl. 15.30-17.30) og undtagen om natten i weekenden (natten efter fredag og lørdag mellem kl. 00.30-04.30).


Det er buschaufføren, der afgør om der er plads i bussen til din cykel. 


Kilde: Movia

Cyklistforbundet ser meget positivt på Movias nye tiltag.

- Det er overordnet set super fornuftigt, at Movia nu får den kollektive trafik og cykeltrafikken til at hænge bedre sammen. Og det er især et behov i Region Sjælland, hvor mange er afhængige af den kollektive trafik, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Movia har opstillet et grønt mål for transporten. Blandt andet skal alle 1300 busser på Sjælland køre uden fossilt brændstof i 2030. Ifølge Kirsten Jensen fra Movia vil cykelforsøget styrke den grønne vision.

- Vi har en grøn ambition og et ønske om at tynge ud i trængslen på vejene. Når folk kan tage et stykke med bussen og cykle resten af vejen, bliver det mere attraktivt at bruge den kollektive trafik, og dermed er vi med til at styrke den grønne omstilling, siger hun.

Det vil koste en normal cykelbillet at have den med.

Tidligere har man kunnet tage cyklen med i mange af Movias busser, men ikke alle.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik