Se eksplosionen: Her ryger toppen af 250 år gammelt træ

Af sikkerhedsmæssige årsager blev en rådden trætop på et ældgammelt bøgetræ sprængt væk.

Et bøgetræ i Ulvedalene, Klampenborg, måtte i dag sige farvel til en stor bid af sig selv.

- Vi har været ude at tjekke de gamle træer i Dyrehaven, og nede i den her ende er det meget gamle bøgetræer. De begynder at være så gamle, at de er farlige for folk, forklarer Jes Aagaard, biolog og naturvejleder, Naturstyrelsen.

På flere af træerne vokser der svampe i toppen, og det indikerer, at der er råd i træet, derfor risikerer dele af træet med tiden at dratte ned i hovedet på gæsterne, hvis der ikke bliver gjort noget.

- Vi tjekker, om der er svampe på dem, og hvis der er det, så fjerner vi dem, der står tæt på vejene, siger Jes Aagaard og fortsætter:

- Vi borer noget dynamit ind i dem, og så sprænger vi det væk. 

Farvel til kronen

Et bøgetræ med 250 år på bagen skulle derfor i dag have sprængt den rådne del væk. Og der er en særlig grund til, at det netop er den metode, man har valgt at bruge. 

- Her ude i Dyrehaven, der råder kun de sande, naturlige kræfter, så når det bliver sprængt væk, så ligner det et lynnedslag eller en storm, der er blæst hen over landet og har væltet træet ned. Hvis vi nu havde savet det i stedet med en stor motorsav, så havde det lignet enhver anden skov, hvor menneskene intervenerer, og det kan vi jo ikke have herude, siger Jes Aagaard. 

Se, hvordan det foregik i toppen af artiklen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik