Stor nyhed for familie i Køge: Job til Iuliia betyder opholdstilladelse

Smilene var brede, og ordene store hos parret Max og Iuliia, efter en gallerist i Nordhavn tilbød Iuliia et job, der betyder, at hun ikke skal forlade landet alligevel.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er bare fantastisk! Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det andet end "wow"!

quote Det er bare fantastisk! Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det andet end "wow"!

Iuliia Domina Bendtsen

Sådan lyder kommentaren torsdag aften fra Iuliia Domina Bendtsen, efter hun har fået et jobtilbud, som er mere end almindeligt svært at takke nej til.

Iuliia skulle efter planen være ude af Danmark om kun fire dage den 9. januar, efter at Højesteret stadfæstede dommen fra Byretten, der nægtede Iuliia opholdstilladelse.

Men torsdag aften modtog Iuliia et af de opkald, som man kun kan drømme om. Her tilbød gallerist og ejer af Faurschou Foundation, Jens Faurschou, Iuliia et job, hvor lønnen er altafgørende.

Iuliia og Max glæder sig over, at der nu er udsigt til, at Iuliia får opholdstilladelse i Danmark med hjælp fra galleriejer Jens Faurschou.
Iuliia og Max glæder sig over, at der nu er udsigt til, at Iuliia får opholdstilladelse i Danmark med hjælp fra galleriejer Jens Faurschou.
Foto: TV 2 Lorry

Jens Faurschou har tilbudt Iuliia en stilling, som indbringer hende lidt over 400.000 danske kroner om året, hvilket svarer til en fribillet til opholdstilladelse i Danmark.

På den måde kan Iuliia nemlig opfylde kravet til Beløbsordningen, hvor udlændinge med høj løn belønnes med en opholdstilladelse.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Jens Faurschou som siger, at han glæder sig til snarest muligt at ansætte Iuliia.

Kontanthjælp forhindrede familiesammenføring

Historien er den, at ukrainske Iuliia blev nægtet familiesammenføring, da hendes mand Max ikke opfylder forsørgerpligten, som han ifølge reglerne forpligtes til, hvis en opholdstilladelse er aktuel.

Det skyldes, at Max har modtaget kontanthjælp, fordi han nægtede at gå på førtidspension i forbindelse med et trafikuheld, som kostede ham en hjerneskade. 

Sagen har fået stor mediebevågenhed fra TV 2 Lorry, men også GO'morgen- og GO'aften Danmark på TV 2 og senest Aftenshowet på Danmarks Radio har omtalt den stormombruste sag.
Nyheder

20230129-232824-L-1920x1403we (1)

Fatter du heller ikke en brik af håndbold?
Sådan bluffer du dig gennem dansk VM-triumf

Skudepisode i Brøndby Strand

Politiet søger vidner efter skudepisode

20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Vis mere
rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Håndboldherrerne

Kom i god tid - guldvinderne hyldes i dag på Rådhuspladsen

Vis mere