Stor nyhed for familie i Køge: Job til Iuliia betyder opholdstilladelse

Smilene var brede, og ordene store hos parret Max og Iuliia, efter en gallerist i Nordhavn tilbød Iuliia et job, der betyder, at hun ikke skal forlade landet alligevel.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er bare fantastisk! Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det andet end "wow"!

quote Det er bare fantastisk! Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det andet end "wow"!

Iuliia Domina Bendtsen

Sådan lyder kommentaren torsdag aften fra Iuliia Domina Bendtsen, efter hun har fået et jobtilbud, som er mere end almindeligt svært at takke nej til.

Iuliia skulle efter planen være ude af Danmark om kun fire dage den 9. januar, efter at Højesteret stadfæstede dommen fra Byretten, der nægtede Iuliia opholdstilladelse.

Men torsdag aften modtog Iuliia et af de opkald, som man kun kan drømme om. Her tilbød gallerist og ejer af Faurschou Foundation, Jens Faurschou, Iuliia et job, hvor lønnen er altafgørende.

Iuliia og Max glæder sig over, at der nu er udsigt til, at Iuliia får opholdstilladelse i Danmark med hjælp fra galleriejer Jens Faurschou.
Iuliia og Max glæder sig over, at der nu er udsigt til, at Iuliia får opholdstilladelse i Danmark med hjælp fra galleriejer Jens Faurschou.
Foto: TV 2 Kosmopol

Jens Faurschou har tilbudt Iuliia en stilling, som indbringer hende lidt over 400.000 danske kroner om året, hvilket svarer til en fribillet til opholdstilladelse i Danmark.

På den måde kan Iuliia nemlig opfylde kravet til Beløbsordningen, hvor udlændinge med høj løn belønnes med en opholdstilladelse.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Jens Faurschou som siger, at han glæder sig til snarest muligt at ansætte Iuliia.

Kontanthjælp forhindrede familiesammenføring

Historien er den, at ukrainske Iuliia blev nægtet familiesammenføring, da hendes mand Max ikke opfylder forsørgerpligten, som han ifølge reglerne forpligtes til, hvis en opholdstilladelse er aktuel.

Det skyldes, at Max har modtaget kontanthjælp, fordi han nægtede at gå på førtidspension i forbindelse med et trafikuheld, som kostede ham en hjerneskade. 

Sagen har fået stor mediebevågenhed fra TV 2 Lorry, men også GO'morgen- og GO'aften Danmark på TV 2 og senest Aftenshowet på Danmarks Radio har omtalt den stormombruste sag.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Spørg Os Elpriser

Stor forskel:
Derfor er elpriserne lavere i Norge end i Danmark

Parring mellem pandaerne i Zoo

Zoo afprøver ny strategi for pandaparring – direktør er optimistisk

frankmartinsen

Frank var livvagt men endte på Københavns underside med PTSD - og så blev han samlet op

Vis mere
Milan Rahim

Dræbte 19-årig rapper:
Nu er dommen faldet

Bager

Energikrisen er slut, og bageri sænker prisen igen: Men de fleste holder fast

Vis mere