Før var han kontorchef i et ministerium. Nu er han julemand, forfatter og ekspedient i supermarked

Karl-Johan Røissensten arbejder deltid i 365discount på Farum Bytorv og har absolut ingen planer om at forlade arbejdsmarkedet.

De fleste er nok gået på pension, når de er 79 år. 

Men ikke Karl-Johan Røissensten, der endnu ikke føler sig klar til at forlade arbejdsmarkedet.

To gange om ugen spadserer han de 15 minutter fra hjemmet ved Usserød Å i Hørsholm og op til bus 500 S, som kører ham til Farum Bytorv, hvor han sætter sig til rette i kassen hos 365discount.

- Jeg fortsætter, så længe jeg synes, det er sjovt, og så længe folk synes, at jeg passer mit arbejde. Det holder mig i gang. Det er bedre end at sidde hjemme i sofaen og glo på fjernsynet eller ind i en skærm, siger Karl-Johan Røissensten.

Han vurderer selv, at han betjener 500-600 kunder på en otte timers arbejdsdag i butikken.

- Jeg har et godt forhold til dem og mange af dem er stamkunder, som har handlet her i årevis. Kontakten med dem og kontakten med de unge kolleger i butikken giver et frisk pust i hverdagen, som i den grad er med til at holde mig i live, siger den aldrende kassemedarbejder.

Karl-Johan agter at fortsætter med at arbejde længe endnu.
Karl-Johan agter at fortsætter med at arbejde længe endnu.
Foto: Morten Bisgaard Christensen / TV 2 Kosmopol

Bijobber som julemanden

Jobbet som kassemedarbejder er dog faktisk ikke Karl-Johans eneste beskæftigelse. 

Når man ser hans store, hvide fuldskæg, kan man ikke helt lade være med at lade tankerne vandre hen mod en rødklædt mytisk gaveuddeler, som netop har sin storhedstid her i december måned.

Det er nok også grunden til, at Karl-Johan rent faktisk arbejder som julemand, hvor han både bliver hyret til eksempelvis private virksomheder og Glostrup Shoppingcenter.

quote Jeg ville have skrevet om Frederik den 8., men det var der allerede en anden, der havde gjort

Karl-Johan Røissensten

Spørg Os - Afstemning

_

Kontorchef i Undervisningsministeriet.

Både jobbet som kassemedarbejder og julemand ligger langt fra Karl-Johan Røissenstens tidligere arbejdsliv, hvor han bestred en høj post som kontorchef i Undervisningsministeriet.

- Hvordan mit arbejde var som kontorchef kontra mit arbejde som kassemedarbejder i 365?Altså, begge steder har man jo kontakt til mennesker. I mit job som kontorchef var det selvfølgelig mest kontakt til mine medarbejdere og kollegaer, hvor det i dag er kollegaer og kunder, siger Karl-Johan Røissensten og fortsætter:

- Alligevel minder det meget om hinanden. Og den daglige kontaktflade med mange forskellige mennesker har jeg det rigtigt godt med.

(Artiklen fortsætter efter indslaget)

Efter mere end 60 år på arbejdsmarkedet er der nok mange, som ville længes efter pensionen. Sådan forholder det sig ikke med Karl-Johan Røissensten fra Hørsholm - en tidligere kontorchef i Undervisningsministeriet, som i dag arbejder deltid i et supermarked på Farum Bytorv, og netop har udgivet en bog.

Karl-Johan Røissensten sætter stor pris på vekselvirkningen mellem arbejdet i butikken to dage om ugen og så bruge de andre dage med at sidde i fred og ro og læse og skrive derhjemme.

Det har netop udmøntet sig i udgivelsen af bogen "Fra enevælde til demokrati".

- Jeg ville have skrevet om Frederik den 8., men det var der allerede en anden, der havde gjort. Så i stedet har jeg skrevet om, hvordan man kommer fra enevælde til demokrati. Det, synes jeg, er en meget spændende del af Danmarks historie, siger Karl- Johan i en få sekunders lang pause mellem betjeningen af to kunder i butikken.

Når han ikke sidder i kassen, arbejder som julemand eller laver noget helt tredje.

Og så øver han sig på korsang med koret ØreSound, som han også tager ud og afholder koncerter med. I december måned foregår det i Hørsholm Kirke og Nivaagaards Malerisamling.

Ved kassen

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik