Forsikringsselskab efter oversvømmelser: ”Jeg har aldrig oplevet et år som det her”

Torsdag kæmpede flere i hovedstadsområdet med store mængder vand, der blandt andet oversvømmede kældre i private hjem. Fredag står forsikringsselskaberne nu med et hav af anmeldelser om skader.

- Vi er oppe på 300 anmeldelser, og det stiger hele tiden.

Sådan lyder det fra skadedirektøren i forsikringsselskabet Gjensidige, Lene Rasmussen.

Torsdag og fredag har forsikringsselskabet oplevet et stort pres på deres telefonlinjer, efter torsdagens voldsomme vejr, hvor Amager og København fik over 50 millimeter regn, og hvor der faldt sne i Nordsjælland.

- Vi oplever meget stor travlhed på telefonen. Vi har sat vores nødberedskab på. Der er pres på, siger Lene Rasmussen til TV 2 Kosmopol.

Ifølge skadedirektøren fortsætter antallet af anmeldelser, der i skrivende stund er oppe på 300, og samtidig fortæller Lene Rasmussen, at deres skadeservicesamarbejdspartnere har registreret mere end 1000 sager om skader.

Hovedstaden er hårdt ramt

Det er da også med god grund, at der er kommet så mange anmeldelser om skader, som der er, fortæller Lene Rasmussen til TV 2 Kosmopol.

- Man har fået den største koncentration af skader i hovedstadsregionen, specielt centrum og Amager. Det er fordi, der er mange flere kældre, og det er meget tæt bebygget, siger Lene Rasmussen.

Forsikringsselskabet Topdanmark fortæller også til TV 2 Kosmopol, at de har fået 700 anmeldelser på et døgn, hvor størstedelen af anmeldelserne kommer fra hovedstadsområdet.

- 700 skader nu her. Det er ret meget at få ind på et døgn. Nu har jeg været i forsikringsbranchen i 18 år, og jeg har aldrig oplevet et år som det her, siger Helene Ibsen, der er skadedirktør inden for bygningsskader, og fortsætter: 

- Jeg tror ikke, at vi før har haft 700 vandskader på et døgn, siger Helene Ibsen. 

Flere påvirket af oversvømmelser

TV 2 Kosmopol kunne torsdag reportere om, hvordan de store vandmasser påvirkede hovedstadsområdet.

En af dem, der torsdag kæmpede med de store mængder vand – og som stadig gør det fredag – er Kai Jensen fra Solrød.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Kai Jensen fra Solrød stod torsdag i vand til knæene efter de voldsomme regnmængder. (Privatvideo)

Han stod i vand til knæene torsdag ved den bygning, hvor han driver virksomhed, og selvom mængden af vand er faldet fredag, så er der stadig store vandmængder udenfor og indenfor.

- Lige nu går vi rundt i en halv meter vand udenfor. Indenfor er der 20 centimeter. Der er også meget indenfor, der er ødelagt, siger Kai Jensen.

Kai Jensen er dog langt fra den eneste, der har været påvirket af vandmasserne.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Torsdag var der vand i kælderen hos Jesper Bloch Boesen i Herlev.
Torsdag var der vand i kælderen hos Jesper Bloch Boesen i Herlev.
Foto: Camilla Bresemann/TV 2 Kosmopol

Torsdag kunne vi også fortælle om Jesper Bloch Boesen fra Herlev, der også måtte se i øjnene, at hans kælder var fuld af vand – endnu engang.

Han har nemlig haft vand i kælderen 50 gange før, da grundvandet under dele af Herlev ligger så tæt på overfladen, at det trænger ind i folks huse, når det regner.

Ventetid for hjælp

Det er da også vand i kældre eller oversvømmet ejendomme, der har præget anmeldelserne hos Gjensidige Forsikring.

Ifølge skadedirektør Lene Rasmussen er de særligt presset, fordi landet lige har været udsat for en stormflod, som hos Gjensidige på ingen måde er afsluttet endnu.

- Det gør, at presset er større. Der er den samme kapacitet til at håndtere skaderne. Så alle hele vejen rundt er belastet, siger Lene Rasmussen og fortsætter:

- Der er ventetid på at få hjælp. Det kan være fra skadeservice, men også fra håndværkere. Det kan være hjælp med at udtørre og hjælp med at genopbygge, siger Lene Rasmussen.

Topdanmark fortæller også til TV 2 Kosmopol, at de fortsat arbejder med efterdønningerne af den seneste stormflod.

Lene Rasmussen understreger da også, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at hjælpe deres kunder, herunder vejlede dem i, hvad man selv kan gøre.

Hun kommer da også med en række gode råd til, hvad man selv kan gøre, hvis man står med et oversvømmet kælderrum. Rådene er samlet i boksen nedenfor.

Gode råd til et oversvømmet kælderrum

  • Sørg for at få vandet væk.

  • Sæt masser af varme på.

  • Luft ud.

  • Dokumenter alt det, der er skadet. Både bygningen og løsøre.

  • Tag kontakt til dit forsikringsselskab.

Kilde: Lene Rasmussen, Skadedirektør, Gjensidige


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik