Her er der finanslovsmillioner til hovedstadsområdet

Der bliver i finansloven for 2023 afsat millioner til forskellige lokale initiativer i hovedstadsområdet.

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti blevet enige om en aftale om finansloven for 2023. 

Finansminister Nicolai Wammen (S) kalder det "en stram og ansvarlig finanslov".

- Det er en finanslov, som ikke puster til inflationen, men bekæmper den, siger Nicolai Wammen på et pressemøde mandag eftermiddag.

Regeringen havde afsat et historisk lavt beløb til forhandling med de øvrige partier - kun 200 millioner kroner. I løbet af forhandlingerne er det beløb steget til 350 millioner kroner, hvilket stadig er markant mindre end normalt.

Herunder kan du få et overblik over, hvilke lokale initiativer med direkte indflydelse på hovedstadsområdet der er afsat midler til i finansloven for 2023. 

Initiativer i hovedstadsområdet

1. Symfoniske landsdelsorkestre.

Der udmøntes 1,5 mio. kr. til et forhøjet tilskud til de symfoniske landsdelsorkestre i 2023. Bevillingen fordeles blandt orkestrene Odense-, Aarhus-, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkester samt Copenhagen Phil.

2. Danmarks nationalparker.

Der udmøntes 5,0 mio. kr. til et forhøjet tilskud til Danmarks nationalparker i 2023. Tilskuddet fordeles mellem nationalparkerne. I hovedstadsområdet er der to nationalparker: Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Nationalpark Skjoldungernes Land.

3. Checkpoint (AIDS-Fondet).

Der udmøntes 2,0 mio. kr. til en øget bevilling til AIDS-Fondets arbejde med tilbuddet Checkpoint, med henblik på at styrke og understøtte arbejdet med test og rådgivning af unge mellem 15 og 29 år om HIV og andre sexsygdomme. Checkpoint har klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Odense samt på Frederiksberg.

4. Industrimuseet Frederiks Værk.

Der udmøntes 2,0 mio. kr. til en øget bevilling til Industrimuseet Frederiks Værk i Frederiksværk i 2023 med henblik på at understøtte arbejdet med udstillingen ”Wærket”.

5. Joannahuset.

Der udmøntes 2,0 mio. kr. til en øget bevilling til ungekrisecenteret Joannahuset i København, med henblik på at styrke arbejdet med rådgivnings- og støttetilbud til unge i krise eller kriselignende situationer.

6. Red Van (sexolance).

Der udmøntes 2,0 mio. kr. til en Red Van i 2023 med henblik på at understøtte deres arbejde med sexarbejdere. Der er i dag en Red Van på Vesterbro i København, men det vides endnu ikke, hvor i landet millionerne til en Red Van sendes hen.

7. Køge Bugt Stenrev.

Der udmøntes 1,0 mio. kr. til en bevilling til foreningen Køge Bugt Stenrev i 2023 med henblik på at understøtte arbejdet med etablering og vedligeholdelse af stenrev i Køge Bugt.

Kilde: Finanslov for 2023


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik