Tarek Hussein har lavet guide til ikke-muslimer: Her er alt, du skal vide om ramadan

Muslimer verden over har i denne uge startet ramadan, som blandt andet betyder, at man ikke må indtage mad fra solopgang til solnedgang.

Med mere end en milliard tilhængere verden over er islam den andenstørste religion i verden, kun overgået af kristendommen. 

Og i disse dage fejrer muslimer ramadanen, der i år startede torsdag den 23. marts og strækker sig til den 20. april. 

Udlændinge- og integrationsministeriet anslår, at der bor omkring 285.000 muslimer i Danmark - og knap hver femte af dem her i hovedstadsområdet.

Derfor vil langt de fleste af os kende nogle, som er muslim - og så kan det altså være en fordel at forstå, hvad dine muslimske kolleger, naboer eller medstuderende går og laver, når det er ramadan.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hvad er ramadan?

Det centrale element i ramadan er fasten, som varer fra daggry til lidt efter solnedgang. Under ramadanen er det meningen at sætte kroppen ud af kraft, så man opnår den sande tilbedelse af Allah.

Fasten består i, at folk afholder sig fra alt, hvad der kan spises og drikkes, seksuelt samkvem, parfume, tobak, m.m. Kvinder, der har menstruation, eller som lige har født, er fritaget.

Det samme gælder mindre børn og folk, der er forhindret på grund af krig, hårdt fysisk arbejde eller er på rejse. Opfattelsen er, at undertrykkelsen af begæret (til alle nydelser) virker rensende på sjælen.

Kilde: Religion.dk

Tarek Hussein har dansk-palæstinensisk baggrund, og så er han en aktiv stemme i debatten om at være muslim i Danmark.

Derfor har han lavet en guide til ikke-muslimer, så man kan få en forståelse af, hvad ramadan går ud på.

Guide til ramadan

Ramadanen falder hvert år i den niende måned i den islamiske kalender, og i den måned faster muslimer, og de afholder sig fra at drikke, dyrke samleje og ryge fra daggry til solnedgang.

(Artiklen fortsætter under animationen.)

Men selvom muslimer faster hele dagen, så skal du ikke afholde dig fra at spise foran en muslim, skriver Tarek Hussein i sin guide. Man skal bare fortsætte sine vaner som altid.

Tarek Hussein forklarer, at der kan være forskellige motiver bag, at muslimer vælger at faste. Det kan være for at vise sympati med fattige, men det kan også være på grund af traditioner i familien.

Efter solnedgang er der nemlig ofte tradition for, at man mødes og spiser et stort måltid sammen.

(Artiklen fortsætter under animationen.)

- Hovedformålet med fasten er dog den indre renselse og ønsket om at blive et endnu bedre mennesker overfor sig selv såvel som ens omgivelser, skriver Tarek Hussein.

Fasten handler altså ikke om at tabe sig, og den gælder ikke for gravide, syge, ammende, rejsende eller børn.

(Artiklen fortsætter under animationen.)

Og så opfordrer Tarek Hussein altså til, at man holder en smule afstand til fastende muslimer. 

- Hvis du synes, at vi holder lidt fysisk afstand, så er det ikke fordi, at vi har noget imod dig. Det skyldes blot, at efter en halv dag uden mad og drikke kan vores ånde være rigtig ond, skriver han efterfulgt af #JustHonest.

Så kan du altså også hilse dine muslimske medborgere med 'Ramadan mubarak' eller 'Ramadan kareem', der betyder glædelig ramadan. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik