Facebook-event tager tykt pis på Niko Grünfeld og hans dyre kontormøbler

Taget på ordet: Kom til CV-workshop på Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfelds dyrt møblerede kontor.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld er havnet i lidt af et stormvejr, efter at det i ugens løb er kommet frem, at han har brugt 130.000 kroner af skatteborgernes penge på nye dyre designermøbler til sit borgmesterkontor på Københavns Rådhus.   

Selv har Niko Grünfeld forsvaret sit dyrt møblerede borgmesterkontor med, at han ser det som københavnernes kontor - altså noget, borgerne kan være fælles om at benytte.

Nu har en gruppe borgere så valgt at tage Niko Grünfeld på ordet. 

De har - med en vis ironisk distance, tyder det på - oprettet Facebook-begivenheden "CV-Workshop på Københavnernes Kontor!", hvor københavnerne kan komme og bruge deres allesammens fælles kontor.

250 personer vil dukke op

Indtil videre har mere end 250 personer tilkendegivet, at de vil dukke op på Grünfelds kontor, og yderligere 600 personer har tilkendegivet, at også de interesseret i begivenheden. 

Årsagen til, at workshoppen også handler om CV-skrivning, er, at det også er kommet frem, at borgmesteren har oplyst forkerte uddannelser på sit CV.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Harald Toksværd og Signe Moore, som står bag begivenheden, for at høre mere om deres tanker.

- Indtil for nyligt har det været svært at se, hvordan Alternativet i praksis har inkorporeret en ”ny politisk kultur” i dansk politik. Borgmester Grünfelds store investering i Københavnernes kontor – og hermed også i Københavnsk kultur – på 130.000 kroner - er jo et fornemt tilbud til Københavns studerende, kreative sjæle og hårdtarbejdende iværksættere, der savner kontorpladser præget af fællesskab og borgerintegration, siger Signe Moore, der læser på skuespillerskolen, til TV 2 Lorry.

Specialdesignet daybed til 10.000 kroner

De 130.000 kroner, som Niko Grünfeld har spenderet, er blandt andet gået til en specialdesignet daybed til 10.000 kroner. To bænke til 14.000 kroner. Tre borde til 36.000 kroner, samt ph-lamper og dyrt højtaleranlæg.

Efter at historien er kommet frem, har flere kritikere påpeget, at Niko Günfelds hang til nye dyre møbler står i skærende kontrast til Alternativets ambitioner om et mere grønt og bærdygtigt forbrugersamfund, ligesom partiet også har slået sig op, at de vil skabe en ny politisk kultur, der går i rette med politisk pamperi og fråds. 

- Jeg kan ikke forestille mig, at vores kære hr. borgmester Grünfeld kunne finde på at lyve over for alle os borgere, som han repræsenterer? Hvis ikke vi må holde en workshop hos ham alligevel, så bliver jeg meget ked af det, siger Harald Toksværd til TV 2 Lorry.

På begivenheden roses borgmesteren for at have investeret i et nyt dyrt glasbord til sit kontor, så københavnerne ikke skulle bruge "et råddent gammelt rådhusarkitektsbord", når de bruger hans kontor. 

- Nej, det var ikke godt nok til hans borgere. En bedre og mere uselvisk borgmester kan man vel næppe ønske sig, skriver de to arrangører.

Book en tid i den lækre daybed

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Niko Grünfeld her til aften for at høre, hvad han tænker om arrangementet, og arrangørerne af eventet har heller ikke hørt fra ham endnu - selvom de har store planer i støbeskeen.

- Nu har borgmesteren selv ikke lige meldt ud, om han sidder med ved bordet den dag, men vi glæder os ikke desto mindre til at stikke hovederne indenfor i vores allesammens nye creative space i løbet af næste uge, og hænge skemaet op, hvor man kan booke sig en tid i den lækre daybed, siger Signe Moore. 

Arrangementet finder efter arrangørernes planer sted d. 18. oktober. Du kan læse mere HER.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik