Efter stribevis af aflysninger: Copenhagen Pride fastholder gennemførelse

Copenhagen Pride, der i 2021 også er vært for WorldPride, vil fortsat gennemføre eventet trods nye retningslinjer.

Tirsdagen igennem er en stribe af sommerens festivaler blevet aflyst.

Det gælder også i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor både Roskilde Festivalen, Musik i Lejet og Copenhell har meldt ud, at de først afholder festivaler igen i sommeren 2022.

Aflysningerne kommer efter, at der natten til tirsdag blev indgået en politisk genåbningsaftale, der lægger op til, at man må være 2000 deltagere ved festivaler mellem den 21. maj og den 1. august, og 5000 deltagere efter den 1. august.

quote En ting er sikkert, og det er, at vi kommer til at gennemføre eventet

Benjamin Hansen, næstforperson i Copenhagen 2021

Men mens flere festivaler har aflyst, så forventer Copenhagen Pride, som løber af stablen i Københavns gader fra den 12. til den 22. august 2021, forsat at afholde eventet.

Det fortæller Benjamin Hansen, der er næstforperson i Copenhagen 2021, til TV 2 Lorry.

- En ting er sikkert, og det er, at vi kommer til at gennemføre eventet, siger han og uddyber:

- Vi forsætter planlægningen efter de retningslinjer, som vi har nu. Men vi håber og appellerer til, at politikerne vil genbesøge dem, siger Benjamin Hansen og understreger, at man anerkender udmeldinger, men betragter den som overforsigtig.

Paraden ved Copenhagen Pride normalt et større tilløbsstykke med mange tusinde deltagende.
Paraden ved Copenhagen Pride normalt et større tilløbsstykke med mange tusinde deltagende.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ændringer bliver nødvendige

I 2021 er Copenhagen Pride samtidig vært for den internationale WorldPride 2021, mens Pan Idræt i samme periode er vært for LGBTI+ sportsstævnet EuroGames. Arrangementet går under den fælles titel Copenhagen 2021.

Derfor er arrangementet også opskaleret og kalder på endnu mere planlægning end normalt.

- Eventet i år er ti gange så stort både i økonomi og omfang. Samtidig omfatter det også EuroGames. Det er første gang, at de to events foregår samtidig i samme by og periode.

- Så for os handler det ikke bare om at indhegne et enkelt område og kontrollere nogle menneskemasser. Vi har aktiviteter i hele byen, så det er langt mere omfattende.

Sådan er reglerne for afholdelse af større arrangementer

 • Sommeren er indtil videre inddelt i to faser. Første fase løber fra 21. maj til 1. august, hvor festivaler, større koncerter og sportsarrangementer må have op til 2000 deltagere opdelt i zoner med 200 i hver. 
 • Anden fase løber fra 1. august, og den betyder, at blandt andet festivaler må have op til 5000 deltagere, der skal opdeles i sektioner med 500. 
 • Loftet for det samlede antal deltagere til arrangementerne kan ifølge aftaleteksten hæves til 10.000 deltagere, når det "vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt". 


Kilde: TV 2

De forskellige aktiviteter kommer både til at foregå indendørs og udendørs rundt i København.

Med de nye udmeldinger er der - ifølge Benjamin Hansen - ikke behov for at foretage de store ændringer ved de indendørs aktiviteter. Det er der til gengæld ved de udendørs.

- Vi er ikke et aflukket event som eksempelvis en festival. Vi er i stedet en åben festival uden billetter og hegn. Derfor bliver vi nu nødt til at indhegne alle udendørs venues og tjekke coronapas og inddele folk i sektioner. Det gør eventet og opbygningen helt anderledes.

- Når man har 50 events over ti dage i to lande, så er det meget omfattende ændringer. Planlægningen af indhegning, test og tjek af coronapas vil blive så omfattende, at vi nu skal ind og se på, hvordan vi skal prioritere vores tid fremad for at nå i mål, siger Benjamin Hansen.

Digitale events og zoneinddelt parade

Folkene bag Copenhagen 2021 har i de seneste måneder arbejdet med at udvikle et digitalt format med interaktive events, som folk, der ikke kommer til at være i København til august, kan deltage i.

Alligevel er der fortsat mange ting, som der skal tages stilling til i de kommende uger.

For om der skal gratis billetter til for at styre folkemængderne, og om det er muligt at lave en zoneinddelt parade, det er nogle af de ting, som folkene bag eventet skal bruge den kommende tid på at undersøge.

- Vi har længe arbejdet med flere scenarier, og nu gennemgår vi igen alle planer, venues og events et ad gangen og laver rammer for, hvordan de kan afvikles indenfor de udmeldte retningslinjer og så kommer vi med en fuld plan, så snart vi er klar, siger Benjamin Hansen.

Udover 12 koncertaftner på Rådhuspladsen og selve WorldPride paraden, kommer Copenhagen 2021 til at inkludere en række menneskerettighedsbegivenheder I Øksnehallen, på Christiansborg og I FNbyen, sportsturneringer på tværs af København og en større sportsby på Islands Brygge, og kulturbegivenheder på Gammelstrand, Huset KBH og I Rådhushaven.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik