Arbejdsretten pålægger sygeplejersker at gå på arbejde

Sygeplejersker, der har deltaget i arbejdsnedlæggelser, skal genoptage arbejdet, har Arbejdsretten bestemt.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdsretten har torsdag efter et møde med Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd pålagt sygeplejersker, der har deltaget i arbejdsnedlæggelser, at genoptage arbejdet og holde det normaliseret.

Der er endnu ikke taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt sygeplejerskerne skal betale bod. Det er blevet udsat til senere behandling. Sygeplejerskerne har haft nedlagt arbejdet i en time ad gangen.

At der endnu ikke er taget stilling til spørgsmålet om bod, er Grete Christensen godt tilfreds med.

- Vi ved endnu ikke, hvornår der bliver taget stilling til det. Det er egentlig fint nok, for nu kan vi udveksle synspunkter omkring, hvad der er foregået derude.

Opfordrer til dialog

Sygeplejerådets formand opfordrer arbejdsgiverne til at gå i dialog med sygeplejerskerne på "gode måder".

- Det er rigtig vigtigt, at arbejdsgiverne og lederne kan gå i dialog med sygeplejerskerne, uden at det bliver overenskomststridigt. Det kan være faglige møder eller andet, så man diskuterer, hvad man kan med de ressourcer, der er i øjeblikket.

Det er Danske Regioner, som har klaget til Arbejdsretten, efter at sygeplejersker landet over den seneste tid har nedlagt arbejdet i en time ad gangen. Blandt andet sygeplejersker fra Rigshospitalet i København og Aarhus Universitetshospital.

I august greb Folketinget ind med et lovindgreb og afsluttede en ti uger lang strejke blandt sygeplejerskerne, der krævede en højere løn.

Utilfredsheden med regeringsindgrebet førte dog til, at de fleste sygeplejersker hver dag kortvarigt har nedlagt arbejdet.

/ritzau/

_

_Vis mere
Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

20200810-092901-L-1920x1280we

Metrotog får nyt liv:
En gevinst for miljøet og passagerer

Vis mere