Book en pårørende: Hvidovre Hospital søger frivillige til nyt projekt

Hvidovre hospital søger frivillige til at støtte patienter der er i udredning for kræft.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis der er mistanke om kræft, skal man som patient ofte mange undersøgelser og samtaler igennem på kort tid. Nyt projekt skal hjælpe patienter, der har brug for en støtteperson i denne periode.

Hvidovre Hospital søger frivillige pårørende, som kan være med til møder og støtte, når patienter skal udredes.

- I en samtale med en læge, der potentielt stiller en meget alvorlig diagnose, der er det enormt vigtigt at have nogen med, fordi man som patient kan opleve, at klappen går ned, og man ikke kan høre, hvad lægen siger, fordi man forholder sig så følelsesmæssigt til det, der bliver fortalt, siger Cecilie Carlsen Caspersen som er projektkoordinator på Hvidovre Hospital.

Borgere, der i gang med at bliver undersøgt for en kræftsygdom, er ofte ramt af en masse usikkerhed og angst, samtidig med at de skal navigere mellem undersøgelser, hospitalsafdelinger og lægesamtaler.

- Vi oplever, at patienter kommer alene eller har svært ved at inkludere deres pårørende, siger Cecilie Carlsen Caspersen.

Som frivillig:

· Hjælper du patienten med at skabe overblik i sit udredningsforløb (cirka 3-4 uger).


· Tager du med patienten til undersøgelser og samtaler på sygehuset.


· Fungerer du som uvildig støtte for patienten under undersøgelse og samtale.


· Lytter du til patientens bekymringer og glæder i udredningsforløbet.


· Gør du en forskel for patienten og eventuelle pårørende

Og det er netop i de situationer, at frivillige pårørende kan træde til. Et nyt projekt skal gøre det muligt at ’booke’ en pårørende eller støtteperson.

- En støtteperson er med til samtaler og undersøgelser og kan være den ekstra hukommelse og sæt ører, der navigerer en borger gennem udredningsforløbet og frem til en diagnose – kræft eller ej. Du skal fungere som uvildig støtte og lytte til både glæde og bekymringer under udredningsforløbet, siger projektkoordinator Cecilie Carlsen Caspersen.

quote Du skal fungere som uvildig støtte og lytte til både glæde og bekymringer under udredningsforløbet

Cecilie Carlsen Caspersen, projektkoordinator, Hvidovre Hospital

En støtteperson kommer til at bruge 5 til 15 timer per forløb og forløbet er ulønnet. Som frivillig får du desuden et endags-kursus, der klæder dig på til opgaven.

Projektet er ledet af Gastroenheden og Inf. Med. og inspireret af Kræftens Bekæmpelses Navigator-ordning, der er til kræftsyge i et behandlingsforløb. 

Hvidovre-projektet adskiller sig fra dette tilbud ved at henvende sig til folk, der er i udredning for en kræftsygdom – og er altså også tænkt som en hjælp til pårørende, der måske ikke kan nå at være med i det omfang, de gerne ville.

Du kan blive frivillig via linket her.

_Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere