Fødeafdeling på hospital har fået et løft: Nu kan fødende komme på ”sansestue”

Rammerne på Nyt Herlev Hospital er blevet forbedret, og i den forgangne uge blev de nye lokaler på fødeafdelingen taget i brug.

På Herlev Hospital er nye bygninger nu blevet taget i brug.

For en uge siden blev patienter og medarbejdere fra flere afdelinger flyttet over i de nye rammer i Nyt Hospital Herlev, og det betyder blandt andet, at fødende og barslende nu har fået bedre forhold.

Opgraderingen betyder, at alle fødende på Herlev Hospital kan nu få tildelt en plads på såkaldt sansestue.

Her kan fødende indfinde sig i lidt mere afslappende omgivelser med mulighed rolig musik fra højtalere, dæmpet belysning. Og nå ja, et stort badekar, hvor man kan slappe af.

- Det gør vi for at kunne give patienterne ro. Man mener jo, at ro understøtter en fødsel, hvor der i mindre grad er brug for smertestillende, siger Jeannet Lauenborg, der er cheflæge på Herlev og Gentofte Hospital.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Jeannet Lauenborg, cheflæge på Herlev og Gentofte Hospital, kalder de nye bygninger for et stort løft af fødeafdelingen.
Jeannet Lauenborg, cheflæge på Herlev og Gentofte Hospital, kalder de nye bygninger for et stort løft af fødeafdelingen.
Foto: TV 2 Lorry

Ingen kø til de gode stuer

Sansestuer er som sådan ikke noget nyt fænomen, men med opgraderingen af bygningerne på fødegangen er tiltaget nu blevet rulle ud på alle fødestuer.

- Så kan alle få det samme tilbud. Man skal ikke stille sig i kø for at få den gode stue, siger Jeannet Lauenborg.

Efter fødslen er der også nye enestuer til alle nybagte forældre.

- Det er også helt klart en forbedring. Plus at man så nu har toiletter på stuerne, siger Jeannet Lauenborg.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

nye bygninger herlev hospital
Foto: TV 2 Lorry

Mere lys, mere arbejdsglæde

Det er ikke kun fødende, der får glæde af de nye rammer på hospitalet.

Det er også alle andre patienter med kvindesygdomme, og også afdelingen for bedøvelse, operation og intensiv behandling er rykket over i de nye bygninger.

Ifølge cheflægen Jeannet Lauenborg er særligt lyset og de store vinduer en stor fordel ved de nye rammer - også for de ansatte.

- Dem, der arbejder her og har deres dagliggang her, er meget glade for, at der kommer mere lys ind, så man også kan følge med i dagens udvikling. Det taler alle om.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik