Jordemoderforening til sundhedsminister: "Det må stoppe nu"

Ifølge Jordemoderforeningen er jordemødrene nu så presset, at stadigt flere går ned med stress på de danske fødegange. I dag var foreningen til møde med den nye sundhedsminister.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det skulle selvfølgelig meget nødigt ende med, at fødegangene står helt uden jordemødre.

Sådan lyder budskabet fra Jordemoderforeningen, der i dag var indbudt til møde hos den nye Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Her skulle foreningen fortælle, hvilke løsninger, som de mener, der er brug for fra regeringens side.

quote Vores indspark til politikerne er nu, at det må stoppe, så man kan blive ved med at være tryg ved at føde i Danmark

Lillian Bondo, formand i Jordemoderforeningen

Og budskabet fra Jordemoderforeningen er klart:

- Vi kan ikke skære ned på fødslens varighed, vi kan ikke forkorte graviditetens længde, og vi kan ikke haste en amning igennem. De ting skal have tid, og tid er den faktor, som skæres på når man skal spare, siger foreningens formand Lillian Bondo.

quote Hvis man sparer på noget, som er en naturlig proces, så koster det personale på et urimeligt plan

Lillian Bondo, formand i Jordemoderforeningen

Derfor gjorde formanden sig ekstra umage med retorikken, da hun i dag tog til møde med sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- Jeg er meget overbevist om, at hun ikke er i tvivl om, hvad vi mener. At der skal forbedringer af jordemødres muligheder for at lave god kvalitet til, for at det kan hænge sammen, siger Lillian Bondo.

Personalet knækker - de fødende får stadigvæk god service

Alt for mange jordemødre knækker nemlig under det massive arbejdspres, som de udsættes for. Og nu er bunden nået.

- Jeg er overbevist om, at det lige nu er så slemt, som det overhovedet skal blive, og at der kun er fremskridt herfra. Den politiske bevågenhed vises jo også ved at der er indkaldt til haste-høring på Christiansborg i næste uge, hvor man skal have forskellige input. 

quote Jeg er meget overbevist om, at hun ikke er i tvivl om, hvad vi mener.

Lillian Bondo, formand i Jordemoderforeningen

Men indtil løsningen kommer på bordet, så skal fødende kvinder, der er nervøse ved situationen, vide, at de er i trygge hænder - for det er den menige jordemoder, der betaler prisen.

- Det er personalet, der har holdt på i lang tid. Og vores indspark til politikerne er nu, at det må stoppe, så man kan blive ved med at være tryg ved at føde i Danmark, siger jordemødrenes formand.

Se hele TV 2 Lorrys indslag om sagen herunder:

 


Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere