Jordemødre om kommende babyboom: Åbn fødeklinikker i yderområderne

I de kommende tre år kommer hovedstadsområdets mødre til at spytte babyer ud. Derfor råber jordemødrene i hovedstaden på mindre fødeafdelinger til de raske mødre.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De næste tre år byder på et vaskeægte babyboom i Region Hovedstaden.

Faktisk forventes fødselstallet i regionen at stige med 10 procent frem mod 2020, og har fået Region Hovedstaden til at reagere. De mange gravide kræver nemlig nye steder, hvor de kan føde deres børn.

quote Vi ser jo, at de fødende efterspørger de private fødeklinikker.

Birgit Plough, formand for jordemødrene i Region Hovedstaden. 

Regionen jonglerer med muligheder som at åbne en ny fødeafdeling på Bispebjerg Hospital eller at benytte flere private fødeklinikker.

Den sidste mulighed jubler JordemoderForeningen i Hovedstaden over: 

- Vi vil se rigtig positivt på at åbne offentlige eller private fødeklinikker. Der er nemlig bevis for, at det er et godt tilbud for raske fødende, og så er det mindre omkostningstungt, siger Birgit Plough, formand for jordemødrene i Region Hovedstaden.

Hun så derudover helst, at fødeklinikkerne blev åbnet i yderområderne, da der ligger store fødeafdeling klumpet sammen i København.

De private klinikker boomer

Kritikken har haglet ned over fødeafdelingerne i Region Hovedstaden det seneste år. Eksempelvis valgte Rigshospitalets fødselschef at forlade sit arbejde, fordi han mente, at der er alt for få hænder og for lidt tid til de fødende.

Måske har den kritik fået de københavnske fødende til at handle. I hvert fald søger flere og flere mod private fødselsklinikker: 

Frem til nu er der født 15 "københavnerbørn" på de private klinikker i naboregionen, og siden årsskiftet er der kommet mellem syv og 10 henvendelser om ugen fra gravide i Storkøbenhavn, som ønsker at føde på de private klinikker, oplyser ejeren af klinikkerne til Berlingske.

- Vi ser jo, at de fødende efterspørger de private fødeklinikker. Og på den måde vi gør det i Danmark, er det meget sikkert for raske gravide at føde, siger Birgit Plough.

Derudover vil fødeklinikker være positivt for jordemødrenes arbejdsforhold. Med flere fødeklinikker vil spektre for hvilke stillinger jordemødre kan søge være bredere. 
Nyheder

20230129-232824-L-1920x1403we (1)

Fatter du heller ikke en brik af håndbold?
Sådan bluffer du dig gennem dansk VM-triumf

Skudepisode i Brøndby Strand

Politiet søger vidner efter skudepisode

20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Vis mere
rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Håndboldherrerne

Kom i god tid - guldvinderne hyldes i dag på Rådhuspladsen

Vis mere