Milliarddyrt hospitalsbyggeri bliver både forsinket og flere hundrede millioner dyrere

Byggeriet af Mary Elizabeths Hospital bliver 291 millioner kroner end antaget. Samtidig skrider tidsplanen for byggeriet også med halvandet år.

Den første patient skulle være rykket ind i begyndelsen af 2025. Nu bliver det tidligst fra sommeren 2026, at Mary Elizabeths Hospital - Rigets hospital for børn, unge og gravide - kommer til at stå færdigt.

Samtidig bliver byggeriet også 291 millioner kroner dyrere.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Selv om arbejdet skrider frem, har vi været nødt til at justere tidsplanen. Der er desværre ydre omstændigheder i verden lige nu, der besværliggør og giver usikkerheder i materialeleverancer, siger Michael Hyllegaard, der er senior projektchef hos Center for Ejendomme under Region Hovedstaden.

Center for Ejendomme uddyber, at man har skelet til andre hospitalsbyggerier og erfaringerne med dem for nu at have lavet en ny og mere smidig tidsplan for byggeriet.

- Med den nye tidsplan sikrer vi robusthed og smidighed i alle projektets faser, som gør, at vi kan videregive et banebrydende hospital. Samtidig kan vi se på vores andre store byggerier, at det pressede byggemarked skaber enorm usikkerhed om prisudviklingen. Derfor synes vi, at det er rettidig omhu at styrke reserverne markant, siger Ole Kristian Bottheim, der er vicedirektør i Center for Ejendomme.

Regionsrådet i Region Hovedstaden har allerede godkendt, at budgetttet bliver forøget med 291 millioner kroner.

Mary Elizabeths Hospital kommer til at ligge ved Rigshospitalet og bliver for børn, unge, gravide og deres familier.

Fakta om Mary Elizabeths Hospital

Hospitalet med det officielle navn 'Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide' kommer bl.a. til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorier og 13 operationsstuer.


Bygningen bliver 60.000 m2 fordelt på otte etager, en kælder samt en tagetage til teknik.


Når det nye hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter (indlagte og ambulante) og deres familier samt ca. 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.


Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirks Fond og har et samlet budget på 2,8 mia. kroner. Center for Ejendomme er bygherre på projektet.


Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021. Ifølge den oprindelige tidsplan skulle hospitalet tages i brug i starten af 2025 – tidsplanen er nu rykket til sommeren 2026.


Kilde: Region HovedstadenOversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik