Pendlere skal forberede sig på (endnu) en sommer med sporarbejde

Danmarks ældste og travleste jernbane mellem København og Ringsted skal have nye skinner. Det betyder en sommer med forlænget rejsetid og togbusser.

Opdatering den 25. juli
DSB oplyser mandag den 25. juli, at sporarbejdet forlænges med fire dage. Dermed er sporarbejdet først færdigt fredag den 29. juli. klokken fire.


Ingen sommer uden sporarbejde. 

Også denne sommer skal togpendlere regne med ekstra rejsetid. Denne gang er det skinnearbejde flere steder på strækningerne København-Høje Taastrup og Roskilde-Ringsted, som vil forsinke togtrafikken i perioder.

Strækningen fra København til Ringsted er Danmarks ældste og også en af de travleste strækninger i landet, og jernbanen skal opgraderes til elektrificering og de digitale signaler.

 Det betyder, at der blandt andet skal udskiftes slidte skinner og sporskifter og sikres, at man kan dræne sporet ved meget nedbør. 

Denne sommer arbejdes der primært mellem Glostrup og Høje Taastrup, ligesom arbejdet med at forny sporene mellem Roskilde og Ringsted påbegyndes.

Færre tog på strækningen 

Det betyder, at der frem mod sommerferien og i sensommeren vil være perioder med færre tog på strækningerne, ligesom der vil være færre spor til rådighed, hvilket ifølge Banedanmark vil kunne skabe flaskehalse. 

Herudover vil der ikke køre fjern- og regionaltog i sommerferieugerne 27, 28 og 29. DSB henviser i stedet for til at benytte S-togene på strækningen og i det hele taget benytte Rejseplanen, der er opdateret med alle ændringerne i forbindelse med sommerferiens sporarbejder.

Banedanmark har dog til gengæld prioriteret at opretholde driften under Tour de France og Roskilde Festival og lover i en pressemeddelelse, at der - når strækningen er blevet opdateret - vil "opstå langt færre fejl i både spor og sporskifter. Passagererne vil også opleve øget komfort, da toget vil ryste mindre, og der vil være en større driftssikkerhed."

Så langt så godt. Men først skal du altså som pendler igen værne dig med lidt sommerlig tålmodighed.

Sådan påvirker sporarbejdet dig som pendler

Sporfornyelse Roskilde/Ringsted

Strækningen vil være spærret i perioden 16.7-8.8. Der vil være indsat togbusser

Reduceret trafik på strækningen i perioden 3.7-16.7 og 8.8-3.10


----


Sporfornyelse mellem København H og Høje Taastrup

Strækningen vil være spærret for fjern- og regionaltog i perioden 4.7-25.7.
DSB henviser i stedet for til at benytte S-togene på strækningen og i det hele taget benytte Rejseplanen, der er opdateret med alle ændringerne i forbindelse med sommerferiens sporarbejder.


Læs mere om sporarbejdet her 


Kilde: Banedanmark


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik