Region skruer op for coronavacciner: Nu skal private aktører og læger hjælpe

Region Hovedstaden skruer kraftigt op for vaccinationsindsatsen med en række greb - og nu er både private aktører og praktiserende læger også en del af løsningen.

Region Hovedstaden står snart klar til at stikke op mod 100.000 borgere om ugen med vacciner mod covid-19.

Det står klart, efter regionen har oprustet på en række parametre for at imødekomme det politiske ønske om at vaccinere flest muligt og tilbyde borgere, der senest blev vaccineret mod coronavirus for seks måneder siden, en tredje vaccination.

Ud over at skrue op for regionens egne vaccinationscentre og tilbyde vaccinationer i alle kommuner, har Region Hovedstaden nu også indgået en aftale med de praktiserende læger i hovedstadsområdet og de to private aktører Copenhagen Medical og Practio.

Både praktiserende læger og de private aktører skal hjælpe med at vaccinere borgere over 12 år, oplyser Region Hovedstaden i to pressemeddelelser.

Erfaren vaccinatør og udbredte testcentre

Den private virksomhed Practio varetog tidligere den frivillige vaccinationsordning med vaccinerne Johnson & Johnson og AstraZeneca, der begge blev fravalgt af sundhedsmyndighederne som en del af det danske vaccinationsprogram mod coronavirus.

Copenhagen Medical fungerer i dag som et firma, der varetager kviktestcentre overalt i regionen, men har endnu ikke vaccineret borgerne.

Begge aktører skal levere 3.000 stik om dagen mod coronavirus, svarende til 42.000 stik om ugen, oplyser Region Hovedstaden. Endvidere er der mulighed for at skrue op til 4.000 og senere 5.000 stik per dag med ganske kort varsel på to dage.

- Vi har brug for alle gode kræfter for at få så mange vaccineret og så hurtigt som muligt. Derfor er jeg meget glad for, at de to firmaer kan træde til og hjælpe, lyder det fra formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K).

Practio vil være placeret i KB-Hallen, mens Copenhagen Medical kommer til at vaccinere i Fælledparken, på Ofelia Plads og ved Nørreport.

- Det bliver et godt supplement til vores store regionale vaccinationscentre med tidsbestilling. De private vil tilbyde drop-in til borgere – både dem, der skal have første stik, og de mange, som står og tripper for at få tredje stik, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Få stikket hos en praktiserende læge - hvis de vil være med

Mens de private aktører vil være at finde i deciderede vaccinationscentre, vil de praktiserende læger i stedet tage imod borgerne i deres praksis. Det er frivilligt, om den enkelte praktiserende læge vil deltage, oplyser Region Hovedstaden.

Man vælger selv, hvilken praktiserende læge man bliver vaccineret hos, og det behøver dermed ikke være patientens egen læge, som giver stikket.

Fakta

  • Der åbnes nu for, at borgere kan blive vaccineret imod COVID-19 ved en praktiserende læge eller hos en privat aktør.


  • Hos den praktiserende læge gælder tilbuddet for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet.


  • Tilbuddene vil gøre det endnu nemmere og kan gøre det mere trygt for borgere at blive vaccineret.


  • Hvis du ønsker at blive vaccineret hos en praktiserende læge, så kig på lægens hjemmeside, om klinikken har åbnet for vaccination imod COVID-19.


  • Region Hovedstaden, Copenhagen Medical, Practio og PLO-Hovedstaden samarbejder om opgaven.


Kilde: Region Hovedstaden

Om kort tid er det muligt at finde oplysninger om vaccinationsmulighederne hos praktiserende læger på deres respektive hjemmesider, lyder det fra Region Hovedstaden.

- Det er meget naturligt for praktiserende læger at hjælpe med at løse vaccinationsopgaven. Vi vaccinerer i forvejen vores patienter mod for eksempel influenza, ligesom det er egen læge, der vaccinerer børn mod mæslinger, skoldkopper og andre børnesygdomme.

- Så det vil være naturligt for mange borgere at gå til almen praksis for at blive vaccineret, og vores klinikker er spredt ud over hele regionen, så vi kan tilbyde vaccination tæt på den enkelte borgere, siger Peder Reistad, der er formand for PLO-Hovedstaden.

Aftalen med Region Hovedstaden åbner også op for, at praktiserende læger og personale kan medvirke til at vaccinere borgere på bosteder og plejecentre.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik