Stor regning på vej til københavnerne: Derfor stiger prisen på fjernvarme

Høje omkostninger og lave el-priser betyder, at forsyningsselskabet HOFOR hæver prisen på fjernvarme med otte procent.

Forsyningsselskabet HOFOR hæver prisen på fjernvarme i København med otte procent.

Direktør for Energi i HOFOR, Gorm K. Elikofer, oplyser til TV 2 Kosmopol, at prisstigningen skyldes høje omkostninger og lave el-priser – en prisstigning, der træder i kraft den 1. september.

- De lave elpriser betyder, at vi ikke har det overskud til at holde fjernvarmeprisen i ro. Vi tjener mindre på salg af el, end vi havde forventet i starten af året, siger Gorm K. Elikofer og fortsætter:

- Helt generelt og kort så handler det om, at energimarkedet ser anderledes ud end det gjorde i starten af året. Det betyder, at vi er nødt til at justere nu, så vi kan få indtægter og udgifter til at balancere. Vi skal ikke have et overskud, men vi skal heller ikke have et underskud, siger han.

"Det er ikke et ønskescenarie"

Ændringen i prisen på fjernvarmen fra HOFOR kan da også mærkes på pengepungen for den enkelte forbruger, der skal have varme i radiatoren og varmt vand i hanen.

Prisen for at varme en typisk lejlighed på 80 kvadratmeter op stiger med 608 kroner årligt, mens prisen for varme for en gennemsnitlig villa på 130 kvadratmeter stiger med 1.406 kroner årligt.

Ifølge Gorm K. Elikofer er de dog nødt til at følge energimarkedet.

- Det er ærgerligt, at det går den vej, men det er svært at gøre noget ved det. Vi kan ikke ændre på, hvordan energimarkedet ser ud. Vi er nødt til at rette ind efter det, siger Gorm K. Elikofer og påpeger, at prisstigningen sker nu for at undgå en større prisstigningen senere.

- Det er ikke et ønskescenarie, men på den anden side er vi nødt til at reagere, så vi pludselig ikke skal dække et underskud, så det ender med at være en voldsommere prisstigning, end man ser nu, siger Gorm K. Elikofer.

Prisfald - hvis tingene ændrer sig

Selvom solen står højt på himlen og temperaturen overstiger 20 grader, så er det fortsat nødvendigt at melde prisstigningen nu, på trods af at fjernvarmekunderne ikke bruger nær så meget varme.

- Vi skal reagere lige så snart, at budgettet ikke hænger sammen. Det er derfor, vi gør det nu. Det er først ved virkning fra 1. september, hvor man begynder at bruge mere varme igen, siger Gorm K. Elikofer og påpeger, at hvis tingene ændrer sig, så der er grundlag for at sætte priserne ned igen, så gør de naturligvis også det. 

Hovedstadens Forsyningsselskab HOFOR er Danmarks største lokale forsyningsselskab, der sørger for vand, varme, bygas, fjernkøling og afledning af spildevand for flere end en million mennesker i hovedstadsområdet.




Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik