Tvangsspisere mangler penge til behandling

Psykoterapeutisk behandling kan helbrede to ud af tre tvangsoverspisere. Det viser resultater fra forsøg udført på bla. Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstaden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En endnu ikke offentliggjort evaluering af 320 forsøgsbehandlinger viser, ifølge Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, LMS, at to ud af tre tvangsspisere kan helbredes af psykoterapi. Det skriver Politiken.

Behandlingerne er udført af både LMS og Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstaden. Efter forsøgene forventede man, at resultaterne ville gøre, at der blev afsat penge på finansloven for 2015 til behandlingstilbuddene. Men det skete ikke.

- Vi har nu en behandling, der virker, men som ingen kan få, siger generalsekretær i LMS, Steen Andersen, til Politiken.

Mange år har politikerne lovet at der skal være flere og bedre tilbud til spiseforstyrrede - og især til mennesker, der lider af tvangsoverspisning. Man har ikke før haft muligheder for at hjælpe disse patienter.

Tidligere har forklaringen fra faglig og politisk side lydt, at der manglede viden og enighed om behandlingsmetoder. Nu er den her.

- Vi kæmper videre for at få synliggjort problemet og sikre en behandlingsret. Her er nogle mennesker, der i mange år blevet diskrimineret og talt ned til, fordi det ikke har været anerkendt, hvad de egentlig lider af, siger Steen Andersen til Politiken.

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

elcykler

Kommune bruges i svindelnummer: Nu advarer politiet

Vis mere