Fire partier går sammen: Vil sikre nyt flertal i Region Sjælland

Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Nye Borgerlige skyder regionsvalgkampen i gang med offentliggørelsen af et nyt valgforbund.

16. november skal danskerne til stemmeurnerne, når både Kommunalvalg og Regionsvalg afvikles.

I Region Sjælland melder Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti samt Nye Borgerlige sig klar til kamp og oplyser til TV 2 Lorry, at de gået sammen i et såkaldt "teknisk valgforbund".

Ved valget i 2017 var det Venstre og Dansk Folkeparti, der udgjorde det borgerlige valgforbund, men med tilgangen af Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige er der stor tiltro til det kommende valg.

- Det handler om, at vi gerne vil styrke muligheden for at få et nyt alternativt flertal og dermed også en ny regionsformand - en borgerlig regionsformand, fortæller Folketingsmedlem og kandidat til regionrådsformand i Region Sjælland, Jacob Jensen (V), til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Derudover handler det om, at vi gerne vil undgå stemmespild. Det (Valgforbundet, red.) betyder ikke, at vi er enige i alt, men vi vil gerne samarbejde om at finde en ny regionsrådsformand.

Jacob Jensen oplyser, at man også har tilbudt Liberal Alliance og Radikale Venstre at være med i valgforbundet, men det har de afvist.

quote Der er et stort efterslæb på behandlinger for folk med kræft

Jacob Jensen, Venstre, Kandidat til regionrådsformand i Region Sjælland

Bedre behandling af kræftpatienter

De fire partier går blandt andet til valg på et mere målrettet Regionsråd, der vil forkorte ventelister og øge patienttilfredsheden.

- Der er et stort efterslæb på behandlinger for folk med kræft, der er en kæmpe udfordring på kvaliteten i psykiatrien, og så er de administrative udgifter for høje sammenlignet med andre regioner, lyder det fra Jacob Jensen.

Han erkender, at det kan være svært for de fire borgerlige partier at enes om, hvilke redskaber der skal bruges for at komme i mål, men fra hans taburet skal samarbejdet heller ikke begrænses til de fire partier.

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi ønsker en borgerlig formand, men derudover ønsker vi også et bredt samarbejde, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på de kommende års udfordringer og muligheder.

Ved at gå i valgforbund sammen vil partierne blive opfattet som ét parti ved stemmeoptællingen og den efterfølgende mandatfordeling. 

_

_