Corona: RUC sender advarsel rundt til studerende

Universitetet er det første, der skriver en mail ud til deres medarbejdere og studerende om virussen.

Det første tilfælde af coronavirus har netop ramt Danmark, men allerede onsdag aften har ledelsen på Roskilde Universitet sendt en mail ud til de mange internationale og danske studerende, der går på universitetet.

I mailen skriver ledelsen af universitetet, at de så småt er begyndt at ruste sig mod virussen, hvor de samtidig skriver, hvordan man skal forholde sig til den.

-  Vi har simpelthen valgt det, som sådan en rettidig omhu, fordi vi fik at vide, at der var mange, som der gik og talte om det, og hvad ville der egentlig ske, hvis det var RUC? Og om der var noget, som de skulle være opmærksomme på. Derfor valgte vi at sende den her mail ud i går, som siger, at der ikke er grund til særlige initiativer for nuværende, men hvis man skal ud og rejse, så følg med i rejsevejledningen, som der står i mailen. Og hvis der er nogle, der bliver smittet, så vil vi gerne vide det, så vi i så fald kan træffe foranstaltninger, fortæller Peter Lauritzen, der er Universitetsdirektør til TV 2 Lorry.  

Ledelsen opfordrer altså alle de studerende og medarbejdere til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvis man skal ud på udlandsrejser. Samtidig skriver universitetet, at de studerende og medarbejderne skal have ekstra god håndhygiejne og gøre rigeligt brug af håndsprit.

Roskilde Universitet har mange studerende og medarbejdere, der færdes rundt omkring i Danmark, men også internationalt da der er mange udvekslingsstuderende.

Peter Lauritzen fortæller, at de på universitet følger tæt med i corona-udviklingen, men lige nu er der ikke noget dramatisk i det.

Her er brevet:

Til alle medarbejdere og studerende

 

I ledelsen følger vi udviklingen af coronavirus tæt. Vi er er jo en uddannelsesinstitution med mange ansatte og studerende, og hvor mange af jer kommer meget rundt både nationalt og internationalt.

 

Foreløbig er det vores vurdering, at der ikke skal tages ekstraordinære initiativer. Men vi opfordrer jer alle til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger ved udlandsrejser, generel god håndhygiejne, brug af håndsprit bl.a. i kantinen. Derudover skal I være opmærksomme på symptomer, der kan pege i retning af smitte. Hvis I er i tvivl, kan I læse videre på Sundhedsstyrelsens hjemmeside<https://www.sst.dk/>.

 

Ved konkret mistanke om smitte hos jer selv eller en kollega eller medstuderende, mens I er på RUC, skal I straks kontakte vicedirektør for Økonomi og Campus Stig Plougmand.

 

Hvis I bliver syge uden for RUC, så kontakt vagtlægen. I skal desuden hurtigst muligt orientere vicedirektør for Økonomi og Campus Stig Plougmand herom.

 

Hvis situationen skærpes, vender vi tilbage med yderligere informationer.

 

Mange hilsner

Peter Lauritzen

Universitetsdirektør

- Men for at understrege det har vi ingen indikationer om, at der er nogle på RUC, som er smittet. Det er kun, fordi vi ville melde ud med rettidig omhu og tænker i hvad der skulle ske, hvis vi blev ramt, fortæller han.   

I mailen er der sendt et nummer ud til vicedirektøren for Økonomi og Campus, Stig Plougmand, hvis man selv har mistanke om at være blevet smittet, eller hvis man er bekymret for ens medstuderende eller kollegaer.

Ledelsen på universitet har etableret et lille beredskab og en intern beredskabsgruppe, hvis nu corona skulle udvikle sig på universitetet. 

- Der er ikke noget dramatisk i, at vi har lavet et lille beredskab, det gør vi egentlig i sådanne situationer, så vi ved, hvem der skal ringe til hvem, fortæller Peter Lauritzen.

Peter Lauritzen fortæller, at deres beslutning om at etablere et beredskab ikke har noget at gøre med den coronaramte på Roskilde Sygehus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik