"Isdronningen" fra Roskilde vinder medaljer i iskoldt vand

Mette Thomsen er blevet bidt af af issvømning, og hun håber, at hun kan få mange flere til at være med.

De fleste kender til konceptet vinterbadning, men til dem med ekstra tyk hud er der nu is-svømning.

Danmarks første issvømmerforening er startet i Roskilde - ført an af Mette Thomsen, der har vundet flere VM-medaljer i issvømning.

- Det at være issvømmer, er jo faktisk lidt af det samme som at være vinterbader, her tager vi bare lidt mere ejerskab over at tage svømmetag i det kolde vand og lære at være dus med det. Jeg synes, at det at være vinter-issvømmer det er at kunne bevæge sig komfortabelt i koldt vand, siger Mette Thomsen, formand, Roskilde Issvømmer Forening.  

Mette Thomsen startede med at vinterbade i 2013, og så fandt hun ud af, at hun var god til at svømme langt i det kolde vand. 

- Så var der et verdensmesterskab, jeg kunne deltage i, og det fandt jeg ud af var i Finland i marts 2014. Og så satte jeg mig for, at jeg ville svømme de 450 meter, som var den længste kongedistance på det tidspunkt. Det var der ikke andre i Danmark, der havde gjort, og så tænkte jeg, at så måtte jeg blive den første, siger Mette Thomsen, formand, Roskilde Issvømmer Forening.  

Hun har vundet flere medaljer, og har siden arbejdet på at udbrede issvømning som en sportsgren i Danmark. 

En fantastisk følelse

Det kan kaldes issvømning, når vandet er under fem grader, siger Mette Thomsen. 

- Alle kan kalde sig issvømmere, når de kan tage 10 svømmetag i iskoldt vand. 

Hun beskriver i levende vendinger, hvordan det føles at bevæge sig i det kolde vand. 

- Det, jeg virkelig brænder for, det er, at give alle mennesker denne her mulighed for at opleve, hvor fantastisk det er at være omgivet af koldt vand. Det er fuldstændig som at være i et med et element, og det er bare så livsbekræftende, siger Mette Thomsen. 

Hun håber, at hun kan få mange andre til at elske issvømning lige så højt som hun selv gør - og hun har store ambitioner. 

- Vi skal være Nordens førende issvømmenation her i Danmark. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik