Skientusiaster strømmede til genåbnet løjpe: "Det har været smadder sjovt"

For første gang i fem år har løjpen på Hedeland Skicenter været åben, og tæt på 2000 mennesker har hen over weekenden taget en tur op med liften.

Der har weekenden igennem været kø til liften og masser af skiglade gæster på løjpen hos Hedeland Skicenter.

Den seneste tids sne og frost har nemlig betydet, at skicentret for første gang i fem år har kunne åbne den ca. 300 meter lange løjpe for offentligheden.

- Det har været smaddersjovt. Vi har haft rigtig travlt, men det har været det hele værd, for vi har fået så mange positive tilbagemeldinger, siger Cecilie Laage-Petersen, som er formand for Roskilde skiklub.

Stort antal besøgende

Selvom Danmark ikke just er kendt for store bjerge og skiløb i verdensklasse, så tyder noget på, at der er rigeligt med ski entusiaster herhjemme.

- Jeg kan, se at vi har haft mere end 400 ski udlejninger hver dag, og mange har haft egne ski med. Så jeg tror, vi har haft omkring 800 til 1000 besøgende pr. dag herude, siger hun.

Selv efter liften lukkede søndag aften, var der stadig gæster på bakken.

- Der er faktisk stadig et par knægte herude, der, nu hvor liften er lukket, i stedet vandrer op ad bakken.

Der har weekenden igennem været masser af folk i kø til liften.
Der har weekenden igennem været masser af folk i kø til liften.
Foto: Amanda Bjerregaard/TV 2 Kosmopol

De mange gæster, der weekenden igennem har lejet ski, købt liftkort eller nydt en kold øl i det frostklare vejr, har en stor værdi for foreningens økonomi.

- Vi har vores klubhus herude, og en lift der skal vedligeholdes året rundt. Da vi ikke har haft nogle indtægter i fire år, så hjælper sådan en weekend her selvfølgelig rigtig meget, siger formanden for Roskilde Skiklub.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

Travl weekend for de frivillige

Hedeland skicenter drives af frivillige og formanden, Cecilie Laage-Petersen, udtrykker derfor stor taknemmelighed over, at ca. 60 frivillige, med meget kort varsel, har kunne hjælpe til.

- Det vidner jo om en fantastisk holdånd. De fleste af de frivillige har knap haft tid til at holde pause i dag, så travlt der har været. Jeg har heller ikke selv nået en tur på løjpen, fordi jeg har hjulpet børn på liften hele dagen igennem, fortæller hun. 

Hun kan dog selv se frem til ski under fødderne i den kommende weekend. 

- Vi er omkring 40 stykker, der tager med Roskilde Skiklub til Abternau i Østrig i næste uge, siger en tydeligt begejstret Cecilie Laage-Petersen. 

Hedeland Skicenter holder åbent igen tirsdag og onsdag aften fra klokken 17 til 20. 

- Vi ser vejret an til næste weekend. Man kan kigge med på facebook, hvor vi melder ud om åbningstiderne, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik